BaiJiaYun melancarkan alat penghantaran pengetahuan generasi baharu “DuanXunBao”

(SeaPRwire) –   BEIJING, Jan. 30, 2024 Untuk melayani usahawan bebas, BaiJiaYun telah melancarkan alat penyampaian pengetahuan generasi baru “DuanXunBao”, menyediakan perkhidmatan seperti monetisasi harta intelek peribadi dan pembayaran berasaskan pengetahuan.

Dengan perkembangan ekonomi dan teknologi, bilangan model perniagaan dan corak baru yang besar telah muncul dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Dalam masyarakat “berat pengetahuan, berat intelek” hari ini, pembelajaran berterusan telah menjadi sebahagian penting daripada menyelesaikan masalah kelangsungan hidup dan mencapai pembangunan peribadi bagi para profesional bekerja. Pembayaran berasaskan pengetahuan, kursus kemahiran jangka pendek, dan kem latihan dalam talian telah secara beransur-ansur menjadi cara penting untuk meningkatkan nilai peribadi. Pada masa yang sama, hubungan pengeluaran dan kerjasama baru telah dibentuk. Ekonomi awan, pendidikan dalam talian, dan kerja sama telah membawa peluang pembangunan baru kepada golongan muda. Akibatnya, terdapat peningkatan bilangan orang yang mencari pekerjaan sampingan dan memulakan perjalanan keusahawanan peribadi.

Menyasarkan permintaan masyarakat ini, pada 30 Januari, syarikat tersenarai di bursa saham AS BaiJiaYun (kod saham: RTC) secara rasmi mengumumkan pelancaran alat penyampaian pengetahuan generasi baru “DuanXunBao”. Menurut pengenalan rasmi, sebagai alat penyampaian pengetahuan ringan tetapi berfungsi penuh, DuanXunBao boleh menyelesaikan cabaran monetisasi pengetahuan bagi pencipta kandungan dengan cara satu penghentian, serentak memenuhi keperluan pelbagai senario seperti pengajaran dalam talian, pemasaran pendaftaran, dan pengurusan pelajar.

CEO BaiJiaYun, Ma Yi, menyatakan syarikat bermula dengan siaran langsung pendidikan dan mempunyai pengalaman perkhidmatan selama satu dekad dalam adegan interaksi pengajaran dalam talian. Sepanjang tempoh ini, syarikat juga membantu banyak klien memanfaatkan peluang pelbagai industri dalam pengurusan domain peribadi dan siaran langsung. Sebagai alat penyampaian pengetahuan generasi baru, “DuanXunBao” menangani titik sakit keusahawanan peribadi, monetisasi harta intelek peribadi, dan pembayaran berasaskan pengetahuan, menjadikan pengurusan pendidikan lebih cekap dan mudah. Ma Yi berharap produk ini akan meningkatkan kecekapan operasi untuk lebih banyak klien dan membolehkan lebih ramai orang menikmati pengalaman dan nilai baru pengambilan pengetahuan.

Mencipta Produk Baru dan Senario Baru: 
DuanXunBao Memudahkan Penyampaian Pengetahuan

DuanXunBao terutamanya berdasarkan model kem latihan (siri kursus jangka pendek). Ia tidak hanya membantu klien membina platform pembayaran pengetahuan dengan satu klik, mencapai penyampaian kelas dalam talian berkualiti tinggi dalam bentuk siaran langsung dan video atas permintaan tetapi juga membantu penghasil pengetahuan dalam pengurusan operasi menyeluruh. Ia mencapai keputusan yang lebih baik dalam senario seperti perolehan pengguna, pelancaran kursus dalam talian, pemasaran pertukaran, komersialisasi, dan promosi jenama.

Berbanding alat pemasaran tradisional, DuanXunBao menyediakan penghasil pengetahuan dengan senario pengajaran dan sistem perkhidmatan yang lebih baik dan lebih profesional. Tidak seperti sistem kelas tradisional, DuanXunBao meningkatkan kadar pertukaran secara signifikan dalam domain peribadi dan kadar transaksi produk. Ia telah membangunkan ciri-ciri yang lebih unik dalam bidang seperti penyeliaan, teman, dan pemasaran.

Berdasarkan pemahaman mendalam tentang keperluan dalam adegan monetisasi pengetahuan dan kekuatan produk, DuanXunBao sudah mendedahkan enam ciri sasaran titik sakit industri dan mendapat pengakuan daripada beberapa klien terkemuka. Ciri-ciri unggul ini termasuk: dengan cepat membezakan pegawai mana pengguna di bilik siaran langsung miliki; membolehkan ingatan satu klik untuk pengguna yang belum memasuki bilik siaran langsung; secara automatik menandakan tingkah laku penting pengguna di bilik siaran langsung; dengan pantas mengenal pasti pelajar berpotensi; menyegarkan data statistik secara masa nyata di bilik siaran langsung; dan mencipta bilik siaran langsung eksklusif untuk penjualan dan pembantu pengajar, serta menjana pautan jemputan siaran langsung unik untuk pembahagi.

Tambahan pula, DuanXunBao menawarkan fungsi terpadu seperti menjual produk, membeli kumpulan, mengedarkan kupon, menjalankan kaji selidik, menganjurkan toto dan menyediakan latihan amali dalam bilik siaran langsung. Ini menunjukkan keupayaan kuat dan kekuatan inovatif BaiJiaYun dalam bidang penyampaian kelas, siaran langsung, dan pengurusan jualan sistem SCRM (Social Customer Relationship Management).

Setiap “alat” yang baik memberi kehidupan baru kepada pengetahuan. Sebagai alat penyampaian pengetahuan generasi baru, “DuanXunBao” BaiJiaYun komited untuk terus menjelajahi senario aplikasi industri baru dan pendekatan inovatif. Ia bertujuan untuk memudahkan monetisasi pengetahuan, mempercepat pelbagai siaran langsung kursus, dan menggunakan strategi pemasaran baru untuk meremajakan ekosistem industri dan meningkatkan keupayaannya yang cerdas.

Terus Memimpin Industri, 
BaiJiaYun Menyokong Inovasi Perniagaan Digital

Menurut laporan “2023 China Knowledge Payment Industry Research Report” oleh iResearch, bilangan pengguna pembayaran pengetahuan di China mencapai 477 juta pada 2021, dan dijangka menjelang 2025, bilangan pengguna pembayaran pengetahuan akan melebihi 640 juta, dengan saiz pasaran mencapai 280.88 bilion yuan. Dengan pertumbuhan berterusan industri pembayaran pengetahuan, semakin ramai pencipta kandungan memulakan perjalanan keusahawanan peribadi.

CEO BaiJiaYun Ma Yi memberi komen bahawa terdapat potensi pertumbuhan yang besar untuk permintaan pengetahuan berkualiti dan berpelbagai. Menurut pandangannya, pembayaran pengetahuan, keusahawanan kandungan, pendidikan dalam talian, dan kem latihan dalam talian merupakan sebahagian daripada ekonomi pengetahuan dan perkhidmatan internet. Ini bukan tren sementara tetapi dijangka kekal hadir dalam jangka panjang. Produk mencerminkan keperluan pengguna, dan penyampaian produk pengetahuan juga harus berkembang mengikut masa.

Sejak awal tahun ini, BaiJiaYun telah mempercepatkan pelancaran produk secara signifikan yang mengintegrasikan teknologi baru. Memfokuskan kepada permintaan perkhidmatan dalam talian, pintar dan berawan, BaiJiaYun tidak hanya memperkenalkan “ShichangYi”, model industri menegak khusus untuk publisiti pasaran dan pemantauan pendapat awam tetapi juga dengan jayanya melancarkan platform berlandaskan AIGC (AI-Generated Content) berlandaskan senario, “Baiwen Damoxing”. Platform ini membantu perniagaan melaksanakan aplikasi secara berkesan seperti “AI Kefu”, “Gongwenxiezuo”, “Geren AI Zhuli”, “Shuziren Hudongzhibo” dan “Yingxiaowenanfuzhu”.

Esensi perniagaan terletak pada pemindahan nilai. Pelancaran DuanXunBao mewakili bukan sahaja pengembangan berterusan BaiJiaYun dan peluasan matriks produk SaaS pelbagai, tetapi juga isyarat strategi aktif BaiJiaYun dalam sektor pengambilan pengetahuan dan ambisinya untuk menjadi pemain kunci dalam bidang ini dalam era baru. BaiJiaYun mengikuti pendekatan berpusatkan pelanggan, dengan aktif menangani titik sakit pasaran, menunjukkan potensi kuat syarikat untuk maju lebih jauh dan lebih pantas pada masa hadapan.

Hubungan Syarikat:
Puan Fangfei Liu
Ketua Pegawai Kewangan, Kumpulan Baijiayun Ltd
Telefon: +86 25 8222 1596
Emel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.