B.Grimm bergabung tenaga dengan CNN untuk kempen global yang menyoroti habitat harimau dan pemuliharaan

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Nov. 20, 2023 — B.Grimm, sebuah syarikat pelbagai perniagaan berpangkalan di Thailand, mengembangkan perkongsian dengan CNN International Commercial (CNNIC) menerusi kempen pengiklanan dan penajaan yang berpusat kepada usaha pemuliharaan populasi harimau dan habitat.

B.Grimm joins forces with CNN for a global campaign that shines a spotlight on tiger habitat and conservation
B.Grimm joins forces with CNN for a global campaign that shines a spotlight on tiger habitat and conservation

Sebagai sebahagian daripada kempen ini, siri pelbagai platform Mission Tiger kembali dengan B.Grimm sebagai penaja eksklusif. Baru-baru ini dipuji sebagai Pemenang Kebangsaan untuk Program Hiburan Terbaik di Anugerah Kreatif Asia 2023, rancangan berpencalonan ini menceritakan kisah harimau melalui ekosistem mereka dan mengkaji bagaimana membina ekosistem yang kukuh membolehkan populasi harimau membiak. Dihoskan oleh Pengulas Antarabangsa Kanan CNN, , sedang disiarkan di CNN International pada November 2023 untuk mengkaji bagaimana orang yang komited kepada usaha pemuliharaan harimau sedang mengatasi ancaman yang dihadapi harimau, membawa manfaat kepada hidupan liar dan masyarakat.

“Kelestarian alam sekitar kekal fokus utama CNN, dan kami gembira untuk bekerjasama dengan rakan kongsi jenama yang dihormati seperti B.Grimm yang komited mendalam untuk meningkatkan kesedaran tentang perlindungan dan pemuliharaan spesies yang hebat ini” kata Cathy Ibal, Naib Presiden Kanan, CNN International Commercial. “Kami yakin rancangan berpencalonan ini yang dikuasakan oleh penceritaan CNN yang menyerap akan beresonansi dengan penonton dengan menonjolkan kepentingan memperjuangkan keperluan untuk melindungi harimau liar.”

Dr. Harald Link, Presiden B.Grimm menekankan bahawa berurusniaga dengan kasih sayang menggalakkan keharmonian kewujudan perniagaan dengan alam sekitar dan masyarakat. Selama dekad kebelakangan ini, B.Grimm telah secara aktif menyokong inisiatif pemuliharaan harimau melalui usaha kerjasama melibatkan kedua-dua sektor awam dan swasta. Perkongsian mereka dengan CNN, saluran berita berprestij secara global, dilihat sebagai saluran penting untuk menyebarkan kandungan yang dihasilkan oleh pasukan berita cemerlang CNN, memanfaatkan jangkauan meluas mereka. Kerjasama ini bertujuan untuk menonjolkan peranan penting harimau dalam ekosistem dan berfungsi sebagai batu asas komitmen B.Grimm yang tidak tergoyahkan terhadap pemuliharaan alam sekitar dalam tahun-tahun akan datang.

Dengan sejarah selama lebih 145 tahun, B.Grimm telah menjalankan operasi perniagaan di Thailand yang dipandu oleh falsafah menjalankan perniagaan dengan murah hati untuk menggalakkan keharmonian bersama alam sekitar. Syarikat ini memberi penekanan kuat kepada penciptaan kelebihan bagi kedua-dua manusia dan masyarakat, dengan fokus khas kepada pemuliharaan alam sekitar dan pemuliharaan hidupan liar. Dr. Harald Link menyatakan keyakinannya bahawa persekutuan dengan Agensi Berita CNN akan memainkan peranan penting dalam meningkatkan kesedaran dan memberi inspirasi kepada individu untuk secara aktif menyertai usaha pemuliharaan harimau dan perlindungan habitat mereka, terutamanya hutan-hutan yang menjadi rumah kepada makhluk hebat ini.

Mission Tiger microsite: 

CNN Media Contact

Bipasha Bhattacharya / Tracy Yiu
Email: /

B.Grimm Media Contact

Chittinee Jompratchaya

Email:  

About CNN International Commercial

CNN International Commercial (CNNIC) bertanggungjawab terhadap operasi perniagaan harta CNN di luar Amerika Syarikat. Semua aktiviti perniagaan untuk jenama seperti CNN International, CNN en Español, CNN Arabic, CNN Style dan CNN Business selari dalam bahagian ini. Ini merangkumi jualan iklan, perkongsian penajaan, pembangunan kandungan komersial, jualan kandungan, pelesenan jenama, pengedaran dan operasi luar bangunan, pembangunan perniagaan dan pemasaran untuk penyedia berita antarabangsa terkemuka di dunia. CNNIC diiktiraf sebagai pemimpin industri yang diakui dalam jualan iklan antarabangsa dan penggunaan kandungan komersial berpencalonan, dihasilkan melalui unit Kreasi dan didorong oleh penggunaan data dan keupayaan digital maju, telah menghasilkan perkongsian yang kuat dan berpanjangan dengan banyak jenama yang diiktiraf di seluruh dunia. Unit Penjualan dan Pelesenan Kandungannya mempunyai hubungan dengan lebih 1,000 rakan sekutu daripada pelesenan jenama CNN melalui kontrak pembekalan kandungan serta menawarkan perundingan. CNNIC mempunyai pejabat di seluruh dunia, dengan pusat utama di London, Hong Kong dan Miami. Untuk maklumat lanjut, lawati

About B.Grimm

Ditubuhkan pada 1878, B.Grimm telah berkembang di Thailand selama 145 tahun, meliputi enam pemerintahan daripada Raja Rama V hingga Raja Rama X kini, membuat sumbangan besar kepada pembangunan farmaseutikal, infrastruktur, dan tenaga negara.

Syarikat ini memulakan perjalanan farmaseutikalnya dengan mengasaskan Siam Dispensary, menawarkan perubatan moden kepada rakyat Siam dan akhirnya kepada Istana Diraja. Pada 1888, B.Grimm mengambil bahagian dalam projek infrastruktur yang luar biasa dengan membina Terusan Rangsit, sistem pengairan berpanjangan 1,500 kilometer yang terbesar jenisnya di Asia Tenggara ketika itu. Hari ini, bekerjasama dengan Siemens, B.Grimm memainkan peranan penting dalam pembangunan landasan skytrain BTS Bangkok yang pertama, sistem subway Bangkok, dan Laluan Rel Lapangan Terbang sepanjang 28 kilometer.

Dalam sektor tenaga, B.Grimm Power, disenaraikan di Bursa Saham Thailand pada 2017, berdiri sebagai salah satu pengeluar tenaga swasta terbesar negara. Syarikat mereka merekabentuk, membina dan mengendalikan loji kuasa bukan sahaja di Thailand tetapi juga di pelbagai negara Asia, menyediakan elektrik bersih, boleh diharap dan mampu milik kepada jutaan orang.

B.Grimm kekal teguh komitmen terhadap kepercayaan asasnya untuk “Berurusniaga dengan kasih sayang dalam harmoni dengan alam sekitar.” Syarikat ini secara aktif menyokong dan menaja pelbagai program pendidikan, mempromosikan muzik klasik dan sukan kuda, serta menyumbang kepada perjuangan menentang perubahan iklim dengan menanam pokok. Selain itu, B.Grimm komited kepada “Selamatkan Harimau” daripada pupus, bekerja untuk memulihkan keseimbangan di hutan-hutan. Dalam mengejar matlamat jangka panjang, syarikat ini sedang berusaha untuk mengurangkan pelepasan gas rumah hijau dan beralih kepada pencapaian sifar pelepasan bersih menjelang 2050.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)