Axcelis Umumkan Penglibatan dalam SEMICON Korea 2024

(SeaPRwire) –   BEVERLY, Mass., Jan. 22, 2024 — , Inc. (Nasdaq: ACLS), pembekal utama penyelesaian penanaman ion untuk industri semikonduktor, mengumumkan hari ini bahawa ia akan mempamerkan platform PurionTM implanter ion inovatifnya di SEMICON Korea 2024.  Acara itu diadakan 31 Januari hingga 2 Februari, di Pusat COEX di Seoul, Korea. Axcelis akan berada di Booth #D712. Pembuat semikonduktor dijemput untuk melawat pameran Axcelis untuk mengetahui secara langsung tentang penyelesaian penanaman ion inovatif yang memberikan kelebihan teknologi dan pengeluaran yang signifikan. Ini termasuk:

  • Purion HTM Series – Termasuk Purion H5TM dan Purion DragonTM, kedua-duanya direka untuk menyediakan penyelesaian menyeluruh untuk penanaman arus tinggi.
  • Purion H200TM – Penanam arus tinggi tenaga sederhana tunggal wafer terkemuka Axcelis, direka untuk menangani keperluan penanaman unik untuk peranti yang direka untuk Internet of Things (IoT) dan aplikasi kuasa.
  • Purion XETM Series – Platform penanaman tenaga tinggi terkemuka industri, termasuk Purion XEmax yang menampilkan Teknologi BoostTM berpaten dan direka untuk aplikasi sensor imej paling maju.
  • Purion MTM Series – Menawarkan liputan spektrum arus sederhana yang paling meluas yang tersedia, membolehkan fleksibiliti tanpa sebelumnya untuk memenuhi keperluan penanaman yang berkembang hari ini.
  • Purion Power SeriesTM – Menampilkan penyelesaian inovatif untuk pemprosesan merentasi ruang aplikasi peranti kuasa dan keupayaan untuk mengendalikan semua jenis wafer termasuk silikon, karbid silikon (SiC) dan nipis.
  • Penyelesaian Realiti Aditif (AR) Inovatif – Menampilkan Sistem AR terkemuka Syarikat menggunakan teknologi hologram mudah alih Microsoft HoloLens untuk membolehkan latihan, perkhidmatan, pengujian dan pemulihan jarak jauh. Lihat secara langsung bagaimana sistem itu membolehkan pelanggan dan teknisi Axcelis bekerjasama secara serta-merta.

Semasa pameran, Axcelis juga akan menganjurkan seminar teknikal berikut:

STS (SEMI Technology Symposium)
S2. Perjalanan Revolusi Peranti Masa Depan melalui Bahan dan Teknologi Proses Pertukaran
Teknologi Pendoping Bahan Lepas Tinggi
oleh Dr. Kyungwon Lee, Axcelis Technologies
31 Januari 202403:45 petang – 04:10 petang
Bilik: #308, Bilik Persidangan (Selatan), COEX

Forum
Puncak Seminar Kuasa Semikonduktor SiC
Teknologi Pendoping Karbid Silikon
oleh Dr. Kyungwon Lee, Axcelis Technologies
2 Februari 202411:00 pagi – 11:30 pagi
Bilik: #300, Bilik Persidangan (Selatan), COEX

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Axcelis Technologies Russell Low, berkata, “Kami gembira menjadi sebahagian daripada SEMICON Korea, salah satu forum teknologi yang paling penting di rantau Asia Pasifik. Korea telah lama menjadi pasaran yang sangat penting bagi Axcelis, dan kami menantikan peluang untuk memberikan teknologi penanaman ion paling maju kepada pembuat cip Korea melalui Pusat Operasi Asia kami dan rantai bekalan tempatan yang kuat.”

Mengenai Axcelis:
Axcelis (Nasdaq: ACLS), berpangkalan di Beverly, Mass., telah menyediakan penyelesaian produktiviti tinggi yang inovatif untuk industri semikonduktor selama lebih 45 tahun. Axcelis komited untuk membangunkan aplikasi proses memudahkan melalui reka bentuk, pembuatan dan sistem, salah satu langkah paling penting dan memudahkan dalam proses pembuatan IC. Ketahui lebih lanjut tentang Axcelis di .

HUBUNGAN:
Maureen Hart (editorial/media) 978.787.4266
Doug Lawson (hubungan pelabur) 978.787.9552

Logo –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.