AXA’s Title-Sponsored “The 31st Green Power Hike” Berjaya Selesai

(SeaPRwire) –   Menggalakkan mesej “Tiada Jejak” untuk mencipta masa depan yang lebih hijau

HONG KONG, Jan. 24, 2024 The 31st Green Power Hike, yang dianjurkan oleh Green Power dengan AXA sebagai Penaja Tajuk buat kali pertama, berjaya diadakan pada 13 Januari. Sebagai acara derma jalan kaki tahunan terbesar di Hong Kong Island, ia menarik lebih daripada 2,000 peserta yang menyertai cabaran masa jalan kaki sepanjang laluan 10km, 25km dan 50km, berturut-turut. Banyak pasukan selain daripada peserta individu dari AXA, termasuk jawatankuasa eksekutif, pekerja, perunding kewangan dan pelanggan menyertai perlumbaan, membawa kepercayaan “Tiada Jejak” menjadi kenyataan dan menggalakkan gaya hidup yang lebih hijau dan mampan. Selain itu, ahli AXA Hearts in Action, pasukan sukarelawan pekerja AXA, mengambil bahagian sebagai sukarelawan dan pasukan sorak sokongan acara untuk menunjukkan sokongan mereka terhadap Green Power Hike.

Pada hari acara, Cik. Diane Wong, Setiausaha Bawahan bagi Alam Sekitar dan Ekologi Kerajaan HKSAR, Cik. Sally Wan, Ketua Pegawai Eksekutif, AXA Greater China, Cik. Orchis Li, Pengerusi Persatuan Insurans Hong Kong, Encik. Ellis Ip, Ahli Majlis Persatuan Pengurusan Harta Hong Kong, Cik. Connie Siu, Peneroka (Pendidikan Alam Sekitar) dan Dr. Cheng Luk Ki, Pengarah Green Power bersama-sama menjadi tetamu di majlis perasmian perlumbaan laluan 50km untuk memberi semangat kepada peserta. Mereka juga mengucapkan terima kasih kepada semua atas sokongan terhadap Green Power Hike dan sumbangan penting kepada pendidikan alam sekitar tempatan. Tahun ini, Green Power Hike mengumpul derma melebihi HKD 3.5 juta, yang akan digunakan sepenuhnya untuk kerja-kerja berkaitan pendidikan alam sekitar dan pemuliharaan ekologi.

Di kalangan peserta AXA, mereka menyertai laluan 10km kategori Pasukan Hijau, laluan 10km, 25km dan 50km kategori Piala HKFI dan Pasukan, serta kategori Perseorangan Lelaki / Wanita. Di kalangan semua perlumbaan, pasukan AXA bangga menduduki tempat pertama, kedua dan ketiga di laluan 50km kategori Piala HKFI, serta naib juara kedua di laluan 10km kategori Pasukan.

Cik. Sally Wan, Ketua Pegawai Eksekutif, AXA Greater China, berkata, “Selain menyediakan jagaan kesihatan holistik bagi pelanggan kami, kami juga komited menggalakkan gaya hidup sihat dan melindungi alam sekitar dalam komuniti kami. Melalui kerjasama kami dengan Green Power, kami berharap dapat meningkatkan kesedaran awam tentang perlindungan alam sekitar dan menggalakkan orang ramai membangunkan kebiasaan mesra alam. Ia adalah keseronokan besar bagi saya untuk memberi semangat secara peribadi kepada peserta acara dan menyaksikan usaha mereka, seperti membawa botol air sendiri untuk mengurangkan sisa dan mengutip sampah sepanjang laluan mendaki, membawa cinta dan kasih sayang kami terhadap Hong Kong alam sekitar menjadi tindakan. AXA akan terus komitmen kami dalam melindungi alam sekitar dan bekerjasama dengan orang ramai untuk mencipta masa depan yang lebih baik.”

AXA komited untuk melaksanakan janji: “untuk bertindak demi kemajuan manusia dengan melindungi apa yang penting”

. Melalui penganjuran pelbagai aktiviti dan pembangunan produk inovatif, AXA berusaha untuk menjadi rakan holistik untuk individu, perniagaan dan komuniti yang dihidanginya, serta memberi kesan positif dan menggalakkan gaya hidup yang lebih hijau dan mampan.

Untuk maklumat lanjut mengenai The 31st Green Power Hike, sila lawati:

[from left to right] Mr. Ellis Ip, Council Member of The Hong Kong Association of Property Management Companies, Dr. Cheng Luk Ki, Director of Green Power, Ms.  Orchis Li, Chairman of The Hong Kong Federation of Insurers, Ms. Diane Wong, Under Secretary for Environment and Ecology of the HKSAR Government, Ms. Sally Wan, Chief Executive Officer, AXA Greater China, Ms. Connie Siu, Activator (Environmental Education) of Green Power served as officiating guests for the 50km race’s kick-off ceremony.
[from left to right] Mr. Ellis Ip, Council Member of The Hong Kong Association of Property Management Companies, Dr. Cheng Luk Ki, Director of Green Power, Ms. Orchis Li, Chairman of The Hong Kong Federation of Insurers, Ms. Diane Wong, Under Secretary for Environment and Ecology of the HKSAR Government, Ms. Sally Wan, Chief Executive Officer, AXA Greater China, Ms. Connie Siu, Activator (Environmental Education) of Green Power served as officiating guests for the 50km race’s kick-off ceremony.

Mengenai AXA Hong Kong dan Macau

AXA Hong Kong dan Macau adalah ahli Kumpulan AXA, pengendali insurans global terkemuka dengan kehadiran di 51 pasaran dan menyediakan perkhidmatan kepada 93 juta pelanggan di seluruh dunia. Matlamat kami adalah bertindak demi kemajuan manusia dengan melindungi apa yang penting.

Sebagai salah satu pengendali insurans paling pelbagai di Hong Kong, kami menawarkan penyelesaian bersepadu di peringkat Hayat, Kesihatan dan Insurans Am. Kami adalah pembekal Insurans Am terbesar dan pembekal utama Kesihatan dan Faedah Pekerja. Matlamat kami bukan sahaja menjadi pengendali insurans untuk menyediakan perlindungan menyeluruh kepada pelanggan kami, tetapi juga rakan holistik kepada individu, perniagaan dan komuniti yang kami hidangkan. Di teras komitmen perkhidmatan kami adalah inovasi berterusan produk & perkhidmatan dan penambahbaikan pengalaman pelanggan, yang dicapai melalui mendengar dengan aktif keperluan pelanggan kami dan melabur dalam teknologi dan transformasi digital.

Kami memeluk tanggungjawab kami untuk menjadi tenaga pendorong terhadap perubahan iklim dan tenaga baik untuk mencipta nilai bersama bagi komuniti kami. Kami bangga menjadi yang pertama menyentuh kepentingan kesihatan mental melalui pelbagai produk dan perkhidmatan serta penyelidikan ikonik pemikiran terkemuka. Strategi Kelestarian keseluruhan kami, dengan penekanan pada strategi iklim dan komitmen kepelbagaian biologi, dibangunkan berdasarkan cadangan TCFD. Kami komited mengintegrasikan faktor-faktor alam sekitar, sosial dan tadbir urus merentasi perniagaan kami dan berusaha untuk memberi sumbangan ke arah masa depan mampan melalui 3 peranan yang berbeza – sebagai pelabur, pengendali insurans dan syarikat teladan.

MAKLUMAT PENTING

Beberapa pernyataan yang dinyatakan di sini mungkin merupakan pernyataan prospektif termasuk, tetapi tidak terhad kepada, pernyataan yang merupakan ramalan atau menunjukkan peristiwa masa depan, trend, rancangan atau objektif. Kepercayaan berlebihan tidak seharusnya diletakkan pada pernyataan sedemikian kerana, oleh sifatnya, ia tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta boleh dipengaruhi oleh faktor lain yang boleh menyebabkan keputusan sebenar AXA berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau disangka dalam pernyataan prospektif. Sila rujuk Bahagian 4 – “Faktor Risiko dan Pengurusan Risiko” Pendaftaran Umum AXA untuk tahun berakhir 31 Disember 2019, untuk huraian beberapa faktor penting, risiko dan ketidakpastian yang mungkin mempengaruhi perniagaan dan / atau keputusan AXA. AXA tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini atau menyemak semula sebarang pernyataan prospektif, sama ada untuk mencerminkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau keadaan lain atau sebaliknya, kecuali sebagai sebahagian daripada obligasi peraturan atau undang-undang yang terpakai.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.