AXA menaik taraf “Pelan Simpanan Kegemaran FortuneXtra”

(SeaPRwire) –   Melancarkan tawaran terhad kadar faedah terjamin keutamaan 8.8% setahun untuk tahun pertama bagi premium terbayar awal – kadar faedah tertinggi di pasaran[1]

Menawarkan pulangan potensi yang dipertingkatkan, memudahkan sambungan kekayaan dan meningkatkan fleksibiliti

HONG KONG, Jan. 22, 2024 — AXA Hong Kong dan Macau (AXA) hari ini mengumumkan penambahbaikan “FortuneXtra Savings Plan” (“FortuneXtra”) untuk menyediakan pelanggan dengan pulangan potensi yang menarik, sokongan profesional bagi sambungan kekayaan, dan fleksibiliti yang lebih dalam perancangan kewangan untuk memenuhi keperluan pelanggan yang sentiasa berubah. Dilancarkan pada awal 2022, FortuneXtra adalah pelan simpanan berbilang mata wang yang bertujuan untuk membantu pelanggan mempercepatkan pembinaan kekayaan dan memanfaatkan potensi mata wang dengan sehingga 9 pilihan mata wang polisi dan menukar mata wang polisi kepada sepenuhnya atau sebahagiannya kemudian dan luar biasa[2] akaun berbilang mata wang. Tiga penambahbaikan utama FortuneXtra akan mengurangkan kebimbangan pelanggan bahawa perancangan kewangan semasa mereka kurang fleksibiliti, pelbagai pilihan, likuiditi, dan kelestarian yang diperlukan.

Janet Lee, Ketua Pegawai Insurans Hayat dan Kesihatan, AXA Hong Kong dan Macau, berkata, “Perancangan kekayaan telah menjadi fokus utama orang ramai. Menurut kajian terkini kami, sekurang-kurangnya HKD 4 juta diperlukan bagi responden untuk mencapai matlamat hidup mereka[3] [4], manakala lebih 80% responden tidak mempunyai wang yang mencukupi untuk mencapai matlamat baru mereka[3]. Oleh itu, kami menambah baik FortuneXtra dengan ciri-ciri baru dan pulangan potensi yang lebih menarik untuk meningkatkan keberkesanan pengumpulan kekayaan bagi pelanggan. Selain itu, kami melancarkan pelan pembayaran 2 tahun terhad masa yang pelanggan boleh menikmati kadar faedah keutamaan terjamin 8.8% setahun bagi tahun pertama untuk premium terbayar awal apabila mereka membayar premium 2 tahun sekaligus. Sebagai rakan seumur hidup bagi pelanggan kami, kami terus membangunkan dan memperkenalkan produk kelas terbaik yang menyediakan lebih banyak pilihan yang berbeza dengan fleksibiliti yang hebat bagi pelanggan di tengah-tengah keadaan pasaran yang sentiasa berubah, untuk memenuhi keperluan pelanggan yang berkembang.”

Tiga penambahbaikan utama FortuneXtra termasuk:

1.    Mencapai cita-cita pelanggan dengan pulangan potensi yang menarik dengan senang

FortuneXtra bertujuan untuk membantu pelanggan memenuhi matlamat kewangan dan mencapai cita-cita mereka pada fasa hidup yang berbeza. FortuneXtra menawarkan tempoh pembayaran premium 5 dan 10 tahun, serta pelan 2 tahun yang hanya terhad masa bagi pelanggan[5]. Sekiranya pelanggan memilih pelan 2 tahun dengan mata wang polisi dalam USD, mereka berpotensi untuk memperoleh jumlah nilai tunai sebanyak 296% daripada jumlah premium yang dibayar pada tahun ke-20 dan 593% daripada jumlah premium yang dibayar pada tahun ke-30, yang dijangka akan menggandakan setiap 10 tahun purata[6].

Semasa tempoh promosi[5], pelanggan juga boleh menikmati tawaran terhad masa dengan kadar faedah keutamaan terjamin 8.8% setahun ke atas premium terbayar awal sekiranya mereka memilih untuk membayar premium 2 tahun sekaligus, meningkatkan pulangan lebih lanjut.

2.    Memastikan sambungan kekayaan berjalan lancar dengan pengaturan yang dipertimbangkan

FortuneXtra berusaha untuk membantu pelanggan merancang kehadapan untuk peristiwa yang tidak dijangka dan memudahkan proses sambungan kekayaan untuk keluarga dan orang tersayang mereka. Selain daripada Pilihan Tukar Insurans dan jarang berlaku[7] Pilihan Sambungan Fleksibel untuk menetapkan insurans sokongan dan memberikan manfaat kebajikan secara terus kepada ahli keluarga dan orang tersayang sebelum ini, FortuneXtra kini juga membolehkan pemilik polisi untuk menetapkan ahli keluarga terdekat sebagai pemilik polisi sokongan, yang akan menjadi pemilik polisi baru sekiranya pemilik polisi asal meninggal dunia. Pemilikan polisi sokongan membantu memastikan sambungan perancangan warisan.

3.    Lebih fleksibel untuk menangani perubahan keperluan pelanggan

Untuk membantu pelanggan dengan pengalokasian kekayaan yang lebih cekap, pemilik polisi FortuneXtra kini boleh melaksanakan Pilihan Pemisahan Fleksibel untuk memindahkan nilai polisi tertentu polisi mereka kepada polisi berasingan dengan tarikh permulaan polisi yang sama seperti polisi asal, bermula dari ulang tahun polisi ketiga. Tiada had bilangan pemisahan dalam setahun dan sepanjang tempoh polisi. Pelanggan boleh melaksanakan pelbagai pilihan polisi seperti Pilihan Penukaran Mata Wang, Pilihan Sambungan Fleksibel dan Pilihan Tukar Insurans, di bawah polisi asal dan setiap polisi yang dipisahkan mengikut matlamat dan objektif mereka yang berkembang pada setiap fasa hidup baru.

Untuk maklumat lanjut mengenai FortuneXtra, sila lawati:   atau tonton video mengenai “Kajian Sikap Kewangan 2023”.

Maklumat di atas adalah untuk rujukan sahaja. Untuk butir-butir tawaran promosi dan ciri-ciri produk, kandungan, terma dan pengecualian, sila rujuk brosur produk, peruntukan polisi dan risalah promosi.

1 Data “Puncak pasaran” adalah sehingga 22 Januari 2024. Apabila membandingkan dengan penyedia insurans utama Hong Kong produk insurans simpanan berbilang mata wang, Pelan Simpanan FortuneXtra menawarkan kadar faedah tahunan keutamaan terjamin tertinggi di pasaran pada premium terbayar awal.

2 Ini berdasarkan perbandingan di kalangan pelan simpanan berbilang mata wang dengan bonus reversionary yang boleh didapati untuk perniagaan baharu dari 2011 hingga November 2021 yang disediakan oleh penanggung insurans yang diliputi dalam Statistik Sementara mengenai Perniagaan Insurans Jangka Panjang Hong Kong bagi Januari hingga Jun 2021 (berkaitan perniagaan individu hayat & annuiti (tidak berkaitan (Kelas A)) (perniagaan baharu terus) yang diterbitkan oleh Pihak Berkuasa Insurans. Perbandingan dibuat dengan merujuk maklumat di laman web syarikat berkaitan penanggung insurans dan maklumat lain yang boleh didapati oleh AXA pada November 2021.

3 Sumber: “Kajian Sikap Kewangan 2023” telah diadakan pada November 2023 oleh YouGov, agensi penyelidikan pasaran yang dilantik oleh AXA Hong Kong, dan disertai oleh jumlah 1,011 responden berusia 18 tahun ke atas.

4 HKD 4 juta purata diperlukan untuk memenuhi maksimum 3 matlamat baru responden, dan jumlahnya dibulatkan kepada jutaan terdekat.

5 Bermula 22 Januari 2024 hingga 30 April 2024, kedua-dua tarikh termasuk.

6 Nilai yang dijangka hanyalah untuk rujukan sahaja, berdasarkan beberapa anggapan, jumlah sebenar mungkin berbeza daripada nilai yang dijangka.

7 Ini berdasarkan perbandingan di kalangan pelan simpanan berbilang mata wang dengan ciri-ciri berbilang mata wang yang disediakan oleh syarikat insurans utama di Hong Kong. Perbandingan dibuat dengan merujuk maklumat di laman web syarikat berkaitan dan maklumat lain yang boleh didapati oleh AXA pada 2 Januari 2024.

 

Mengenai AXA Hong Kong dan Macau
AXA Hong Kong dan Macau adalah ahli kumpulan AXA, penanggung insurans global terkemuka dengan kehadiran di 51 pasaran dan membekalkan perkhidmatan kepada 93 juta pelanggan di seluruh dunia. Matlamat kami adalah bertindak untuk kemajuan manusia dengan melindungi apa yang penting.

Sebagai salah satu penanggung insurans paling pelbagai di Hong Kong, kami menawarkan penyelesaian bersepadu di kalangan Insurans Hayat, Kesihatan dan Am. Kami adalah pembekal Insurans Am terbesar dan pembekal utama Insurans Kesihatan dan Manfaat Pekerja. Matlamat kami bukan sahaja menjadi penanggung insurans untuk menyediakan perlindungan menyeluruh kepada pelanggan kami, tetapi juga rakan holistik kepada individu, perniagaan dan masyarakat yang kami berkhidmat. Di teras komitmen perkhidmatan kami adalah inovasi produk dan perkhidmatan berterusan serta penambahbaikan pengalaman pelanggan, yang dicapai melalui mendengar dengan aktif keperluan pelanggan kami dan memanfaatkan serta melabur dalam teknologi dan transformasi digital.

Kami memeluk tanggungjawab kami untuk menjadi tenaga penggerak bagi menyokong kemajuan masyarakat melalui inisiatif tanggungjawab sosial korporat yang memberi manfaat kepada masyarakat setempat. Kami juga komited untuk mengurangkan impak alam sekitar melalui inisiatif lestari.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.