AV-Comparatives Menamakan Produk Pengguna Tahun Ini dalam Laporan Ringkasan 2023

(SeaPRwire) –   INNSBRUCK, Austria, Jan. 29, 2024AV-Comparatives menganugerahkan Kaspersky sebagai Produk Tahun 2023. Bitdefender dianugerahi sebagai Produk Luar Biasa dan Avast, AVG, Avira, ESET dan G Data memenangi Anugerah Teratas.

AV-Comparatives Long-Term Test 2023 – Consumer Products

AV-Comparatives Long-Term Test 2023 – Consumer Products

Pautan ke laporan: 

“Anugerah ini mengesahkan keyakinan kami yang berterusan bahawa pengujian dan laporan keselamatan siber yang ketat dan bebas daripada pengaruh adalah penting untuk memberdayakan pengguna untuk membuat keputusan yang bermaklumat.”

Andreas Clementi, pengasas dan CEO, AV-Comparatives

Pada tahun 2023,  menguji 16 produk keselamatan pengguna untuk Windows melalui siasatan yang ketat. Semua program diuji untuk keupayaan mereka melindungi daripada ancaman Internet sebenar, mengenal pasti beribu-ribu program jahat terkini, mempertahankan daripada serangan terarah maju dan memberi perlindungan tanpa memperlahankan PC atau menimbulkan terlalu banyak amaran palsu.

Produk yang diuji dalam Siri Ujian Utama AV-Comparatives 2023 ialah Avast, AVG, Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure, G Data, K7, Kaspersky, McAfee, Microsoft, Norton, Panda, TotalAV, Total Defense, dan Trend Micro.

Kebanyakan produk daripada 16 pembekal yang diuji telah memperoleh sijil Produk Perlindungan Windows Berkelulusan 2023 AV-Comparatives yang berprestij, menggarisbawahi komitmen mereka terhadap kecemerlangan dalam penyelesaian keselamatan.

AV-Comparatives menganugerahkan Kaspersky dengan Anugerah Produk Tahun 2023. Bitdefender menerima Anugerah Produk Luar Biasa 2023 dan Avast, AVG, Avira, ESET dan G Data memenangi Anugerah Teratas 2023.

Produk Tahun

Anugerah Produk Tahun AV-Comparatives diberikan kepada program yang mencapai skor tertinggi dalam semua kategori ujian, melambangkan kualiti yang luar biasa dalam setiap aspek. Dalam penilaian 2023, kehormatan ini diberikan kepada Kaspersky.

Produk Luar Biasa

Anugerah Produk Luar Biasa diberikan kepada mana-mana produk lain yang mencapai tahap anugerah yang sama tinggi seperti Produk Tahun dalam Siri Ujian Utama. Ini membuktikan kecemerlangan di seluruh papan.

Anugerah Produk Teratas

Produk yang mencapai skor tinggi dalam semua ujian  dianugerahi Anugerah Produk Teratas. Ini menunjukkan bahawa program telah mencapai standard tinggi dalam semua jenis ujian.

Anugerah Emas, Perak dan Gangsa untuk Kategori Individu

Untuk setiap jenis ujian individu, Anugerah Emas, Perak dan Gangsa diberikan kepada produk yang mencapai skor tertinggi. Anugerah untuk jenis ujian individu adalah seperti berikut:

Ujian Perlindungan Dunia Sebenar – menguji perlindungan terhadap ancaman Internet

– Emas: Avast, AVG
– Perak: Bitdefender, Kaspersky
– Gangsa: G Data

Ujian Perlindungan Malware – mengesahkan keupayaan program untuk mengesan fail jahat

– Emas: Avast, AVG, McAfee
– Perak: Avira, Kaspersky
– Gangsa: Bitdefender, G Data, TotalAV

Ujian Prestasi – menguji seberapa banyak keselamatan mengurangkan kelajuan PC

– Emas: K7
– Perak: Avira
– Gangsa: ESET, Kaspersky

Ujian Perlindungan Ancaman Maju – ujian pilihan meninjau perlindungan terhadap serangan terarah

– Emas: Bitdefender
– Perak: ESET, Kaspersky
– Gangsa: G Data

Ujian Palsu Positif – menilai sama ada setiap program cenderung menimbulkan amaran palsu

– Emas: ESET
– Perak: TotalAV
– Gangsa: Kaspersky

Seperti biasa, laporan ringkasan 2023 termasuk kajian antara muka pengguna untuk semua produk yang diuji. Ini memberikan gambaran tentang apa setiap program seperti digunakan dalam senario harian. Topik yang dibincangkan termasuk pemasangan, amaran keselamatan, pilihan skrin, kuarantin, log, kawalan capaian, dan (di mana berkenaan) perisian keselamatan rangkaian.

“Kebanyakan produk keselamatan menunjukkan standard tinggi dalam pengujian kami pada 2023. Sebagai makmal pengujian bebas, kami menguji dan mengesahkan pelbagai perisian antivirus dengan ketat, memastikan mereka memenuhi standard keselamatan tertinggi. Proses kami adalah kesaksian kepada komitmen kami untuk melindungi persekitaran digital melalui penilaian yang menyeluruh dan bermakna”, kata Andreas Clementi, CEO dan pengasas AV-Comparatives.

Seperti semua laporan ujian awam AV-Comparatives, Laporan Ringkasan 2023 juga boleh didapati secara percuma: 

Mengenai
AV-Comparatives adalah sebuah organisasi bebas yang menawarkan pengujian sistematik untuk menilai keberkesanan perisian keselamatan dan penyelesaian keselamatan mudah alih. Dengan menggunakan salah satu sistem koleksi sampel terbesar di dunia, ia telah mewujudkan persekitaran nyata untuk pengujian yang benar-benar tepat. AV-Comparatives menawarkan keputusan ujian bebas yang boleh diakses secara percuma kepada individu, organisasi berita dan institusi saintifik. Sijil oleh AV-Comparatives memberikan tanda pengiktirafan rasmi yang diakui secara global untuk prestasi perisian.

Hubungi:
Peter Stelzhammer
 
+43 720115542

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.