Asia Research News menyediakan platform pencarian sumber untuk wartawan

(SeaPRwire) –   Sumber rujukan saintifik yang lengkap kini tersedia. Dapatkan borang tip untuk berita penyelidikan dari Asia.

CAMBRIDGE, England dan PENANG, Malaysia, 22 Januari 2024 — Asia Research News, pemimpin tak tertandingi berita sains dan pakar untuk Asia, bakal meraikan ulang tahun ke-20 dengan sambutan menggabungkan dua dekad pengalaman, disalurkan ke pusat untuk memperkasakan liputan sains.

Dr Magdeline Pokar, CEO and founder of Asia Research News.

Dr Magdeline Pokar, CEO and founder of Asia Research News.

Pada bulan Februari, sistem dipertingkatkan untuk memberi jurnalis akses mudah ke rangkaian universiti yang luas. Jurnalis boleh menghantar permintaan dan kami akan mencadangkan pakar dari universiti. Bayangkan Experts for Media sebagai tiket belakang pentas untuk kepakaran teratas, dengan saintis dipilih oleh universiti untuk memperkasakan cerita anda.

Tambahan pula, kami telah mengumpulkan pengalaman selama dua dekad ke dalam , yang merangkumi panduan, kit alat dan biasiswa. Sama ada anda jurnalis berpengalaman yang ingin memperkukuh pengetahuan, pegawai media mencari wawasan atau penyelidik yang ingin membangunkan kemahiran komunikasi sains, ini aset anda.

Dr Magdeline Pokar, CEO dan pengasas Asia Research News, menyatakan visinya: “Dua dekad lalu, jurnalis menghadapi banyak halangan mencari maklumat tentang penyelidikan sains. Oleh itu, kami melancarkan Asia Research News – portal berita penyelidikan pertama untuk Asia, ruang menghubungkan jurnalis dan universiti. Kini, kami ingin memperkasakan ekosistem yang maklumat tepat mudah didapati”.

Jurnalis dijemput melihat kami, dengan pelepasan berita sains, teknologi, perubatan dan kemanusiaan yang dirahsiakan terus dari kuasa-kuasa universiti Asia, mengetahui lebih lanjut tentang dan berminat menghubungi jurnalis, dan menyelami segmen kami tentang perintis sains Asia. Semua kandungan boleh digunakan dengan menyatakan sumber Asia Research News. Untuk wanita dalam komunikasi sains, kami juga ada sesi kopi SciCom bulanan.

Perkhidmatan Experts for Media akan tersedia kepada jurnalis berdaftar sahaja. Kredensial media diperlukan semasa pendaftaran. Sistem ini akan berada dalam fasa Ujian awal, jadi hanya tersedia untuk rencana cetusan yang tarikh akhirnya lebih lama.

Jamin tempat barisan hadapan untuk inovasi. Daftar untuk dan nikmati Dunia Komunikasi Sains dengan Asia Research News – setiap klik memantik penemuan baru, dan setiap halaman menjadi perjalanan keajaiban sains!

Selama dua dekad, Asia Research News telah membina rangkaian pelbagai penyelidik dan institut. Hubungi kami untuk sertai komuniti kami atau lawati asiaresearchnews.com.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.