Analytic Edge melancarkan platform analitik pemasaran SaaS Analytic Edge Qube

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 23 Januari 2024 — Analytic Edge, pembekal penyelesaian analisis pemasaran dan jualan yang terkemuka, mengumumkan pelancaran Analytic Edge Qube, platform Perisian sebagai Perkhidmatan (SaaS) yang menyediakan syarikat dengan alat segala dalam satu untuk analisis pemasaran.

 

Platform Analytic Edge Qube menggabungkan suatu pakej lengkap penyelesaian termasuk – Demand DriversTM untuk Pemodelan Campuran Pemasaran (MMM) sentiasa, SynTestTM untuk ujian dan pembelajaran berdaya AI, PriceSenseTM untuk analisis harga dan promosi, dan PowerViewTM untuk visualisasi analisis. Platform ini menyediakan pemasar dengan semua alat analisis yang mereka perlukan untuk meningkatkan keberkesanan pemasaran dan Pulangan Pelaburan Pemasaran (ROI).

Hari ini, syarikat menghadapi dua cabaran utama dengan menubuhkan program analisis pemasaran yang berkesan. Pertama, masa yang lama untuk menjalankan analisis dan menjana wawasan serta cadangan, menjadikannya kurang berkesan untuk pengambilan keputusan pemasaran sebenar masa untuk perubahan strategi pemasaran dan kempen. Kedua, bergantung kepada syarikat penyelidikan atau pembekal analisis besar untuk mengurus, menjalankan dan mentafsirkan analisis pemasaran menjadikannya mahal untuk menubuhkan dan meluaskan merentasi beberapa jenama dan pasaran.

Platform Analytic Edge Qube menawarkan antaramuka yang sangat automatik, mudah dan tiada kod yang membolehkan syarikat dan jenama membawa analisis pemasaran mereka ke dalam tanpa keperluan untuk ahli sains data atau pakar statistik dalam syarikat. Membawa analisis pemasaran ke dalam rumah dengan model berlangganan Qube a la carte menyediakan kecekapan kos dan skalabiliti mudah, serentak membolehkan wawasan pemasaran sebenar masa untuk pengambilan keputusan pemasaran berdasarkan data pada landskap persaingan yang cepat berubah hari ini.

Pelanggan boleh mengakses platform Qube melalui antaramuka berawan dan log masuk ke mana-mana penyelesaian yang dilanggani. Antaramuka tiada kod membolehkan penciptaan model analitikal, menjalankan ujian dan eksperimen Pembelajaran, menguji impak strategi harga dan promosi, melihat wawasan pada papan pemuka visual, dan lebih lagi.

Berkomentar mengenai pelancaran itu, Rahul Budhraja, Pengasas Bersama dan Rakan Kongsi Urusan, Analytic Edge, berkata, “Saya gembira mengumumkan ketersediaan platform SaaS Analytic Edge Qube kami sebagai alat segala dalam satu untuk analisis pemasaran dan pengambilan keputusan berpandukan data. Manfaat analisis pemasaran sehingga kini terhad kepada syarikat dan jenama besar disebabkan kos dan kekompleksannya. Dengan platform ini, objektif kami adalah untuk merakyatkan analisis pemasaran dengan menjadikannya mudah, cepat dan boleh capai kepada semua.”

Mengenai Analytic Edge
Analytic Edge ialah syarikat analisis global yang memanfaatkan teknologi dan analisis maju untuk membantu syarikat membuat keputusan pemasaran berpandukan data. Platform utama syarikat Analytic Edge Qube menawarkan suatu pakej penyelesaian analisis pemasaran dengan model Perisian sebagai Perkhidmatan (SaaS). Penyelesaian termasuk Demand Drivers, SynTest, PriceSense dan PowerView. Analytic Edge bekerja dengan pelanggan merentasi industri seperti e-dagang, aplikasi mudah alih, permainan, barangan keperluan pengguna berpaket, runcit, automotif dan banyak lagi. Syarikat mempunyai pejabat di Singapura, India, AS, Mexico, Brazil, UK, Switzerland, China, Japan, South Korea, UAE dan Australia. Untuk maklumat lanjut, lawati

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.