Altair Mengumumkan Altair® HPCWorksTM 2024 Generasi Berikutnya

(SeaPRwire) –   Peningkatan menyediakan keupayaan penjadualan yang kuat, pengintegrasian awan dan AI, dan pemantauan dan laporan HPC

TROY, Mich., Nov. 20, 2023 —  (Nasdaq: ALTR), pemimpin global dalam sains komputasi dan kecerdasan buatan (AI) mengumumkan peningkatan yang signifikan kepada Altair® HPCWorksTM, platform komputasi prestasi tinggi (HPC) dan awannya. Alat dan pengintegrasian baru termasuk portal pengguna diperkuat AI, teknologi generasi seterusnya untuk alir kerja teragih, pemantauan dan laporan HPC maju, dan pengukalan awan yang lebih mudah lagi.

Gambar: Imej Perwakilan Altair HPCWorks 2024


Gambar: Imej Perwakilan Altair HPCWorks 2024

“Altair HPCWorks meningkatkan keupayaan HPC Altair dan membantu organisasi mempercepat inovasi dengan mempermudah pengurusan sumber, pengurusan kerja, pengurusan alir kerja dan laporan mereka,” kata Sam Mahalingam, ketua pegawai teknologi, Altair. “Matlamat kami adalah untuk menjadikannya mudah bagi pengguna memanfaatkan teknologi terkini, supaya mereka boleh memberi tumpuan kepada kerja penting.”

Peningkatkan Produktiviti dan Keluaran Pengguna dengan AI
 alat penyerahan dan pemantauan tugas yang diperkuat AI yang tersedia dalam Altair HPCWorks, menggunakan analisis data sejarah, input tugas dan penyediaan fail untuk meramal tingkah laku tugas dan menganggarkan keperluan memori dan masa dinding. Ia juga secara berterusan melatih diri semula berdasarkan data baharu. Altair Access memberikan anggaran masa dinding kepada untuk mengoptimumkan penjadualan, mengakibatkan peningkatan ketara keluaran tugas 10-15% untuk beban kerja sebenar.

Penjadualan HPC Pelbagai Kluster Tanpa Rintangan
Juga dimasukkan dalam Altair HPCWorks adalah Altair® Liquid SchedulingTM untuk PBS Professional, yang dikerakan merentasi beberapa domain penjadualan yang sedia ada untuk memberikan lompatan skalabiliti untuk generasi superkomputer seterusnya. Liquid Scheduling adalah ciri HPC yang berkuasa dan fleksibel yang memenuhi permintaan alir kerja teragih terkini. Ia memastikan bahawa beban kerja berjalan dengan cara paling cekap dengan menyambung beberapa kluster dan tapak, menghapuskan silo, dan memberikan penglihatan global kepada penggunaan sumber. Pusat Komputer Super Nasional (NSCC) Singapura adalah rakan pembangunan utama untuk Liquid Scheduling dan merancang untuk melaksanakan penyelesaian itu pada 2024 sebagai komponen penting infrastruktur masa depannya.

Laporan Cepat dan Mudah untuk HPC
Penyelesaian laporan baharu Altair HPCWorks, Altair® InsightProTM, mempermudah dan mempercepatkan proses laporan HPC dan awan. Dengan antaramuka ramah pengguna dan laporan pra-bina, InsightPro menjadikan pengambilan keputusan berasaskan data lebih mudah daripada sebelumnya. Ia memberikan penglihatan meluas dan terperinci kepada persekitaran HPC dan awan, membolehkan organisasi memisahkan data dan laporan penting misi dari metrik harian. Ini memberikan pentadbiran maklumat yang diperlukan untuk membuat keputusan cepat yang meningkatkan penggunaan dan kecekapan. Akses pangkalan data terbuka memudahkan penyambungan InsightPro kepada penyelesaian analisis data canggih seperti Altair® PanopticonTM dan Altair® RapidMiner® untuk analisis AI maju.

Ambil Kawalan Awan
Pengurus beban kerja PBS Professional Altair yang terkemuka kini termasuk akses terus kepada yang membantu syarikat mentransfer beban kerja teknikal HPC intensif komputasi ke awan dan memberikan penglihatan lengkap kepada sumber HPC awan. Pengurusan belanjawan peka-belanjawan membenarkan pengguna memantau dan mengawal kos untuk mengurangkan perbelanjaan awan.

NavOps memberikan antaramuka tunggal untuk mengukur sumber secara dinamik dalam awan awam paling popular. Ini membolehkan pengguna memanfaatkan HPC awan untuk mempercepatkan beban kerja tertumpu, membolehkan perpindahan sumber masa puncak, dan mengawal bajet operasi. NavOps dalam PBS Professional menawarkan GUI mudah digunakan untuk operasi harian, serta antaramuka baris perintah (CLI) yang luas untuk pengurusan IT, termasuk pemasangan dan konfigurasi.

Terokai HPC dengan Altair OneTM
Altair OneTM, pintu gerbang inovasi awan Altair yang dikuasakan oleh Altair HPCWorks, membolehkan pasukan menyelami HPC di awan dan tempat dengan lancar. Pengguna kini boleh dengan mudah mencipta kluster persendirian menggunakan langganan awan mereka sendiri, dilengkapkan sepenuhnya dengan aplikasi dan alat HPC Altair, dan memanfaatkan perkakasan CPU dan GPU terkini. Selain itu, Altair DriveTM memberikan pasukan kawalan data mereka di awan dengan alir kerja lancar dan intuitif, pemandangan 2D/3D cerdas, dan penyerahan berpanduan kandungan kepada kluster Altair HPCWorks.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang pembangunan terkini dalam Altair HPCWorks, lawati web.altair.com/sc23 atau lawati Altair di Booth #825 di SC23 dari November 12-17 di Denver, Colorado.

Tentang Altair
Altair adalah pemimpin global dalam sains komputasi dan kecerdasan buatan (AI) yang menyediakan penyelesaian perisian dan awan dalam simulasi, komputasi prestasi tinggi (HPC), analisis data, dan AI. Altair membolehkan organisasi merentasi semua industri bersaing lebih berkesan dan membuat keputusan yang bijak dalam dunia yang semakin terhubung – semuanya sambil mencipta masa depan yang lebih hijau dan lestari. Untuk maklumat lanjut, lawati .

 

Hubungi:  Pasukan Pemasaran 정이슬 010-7339-0740  

Gambar –
Logo –

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)