ALSACE WINES FRANCE PAVILLON GOLD PARTNERS AT THE OSAKA WORLD EXPO 2025

(SeaPRwire) –   OSAKA, Jepun, 30 Januari 2024UNTUK PERTAMA KALINYA, SATU KAWASAN PEMBUATAN WAIN AKAN MEWAKILI PERANCIS DI PAMERAN DUNIA DAN IANYA AKAN MENJADI ALSACE.

ALSACE WINES AKAN DITEMPATKAN DI PUSAT PAVILION PERANCIS DAN AKAN MENJELMAKAN TEMA “HYMN TO LOVE: LOVE OF ONESELF, LOVE OF OTHERS, LOVE OF NATURE”

PERANCIS DAN ALSACE WINES MENYATAKAN CINTA MEREKA KEPADA JEPUN

Pavilion Perancis di Pameran Dunia Osaka 2025 menetapkan visi untuk masa depan yang dipandu oleh perkara-perkara yang benar-benar penting dalam kehidupan, oleh komitmen yang pada akhirnya semuanya merupakan ode kepada cinta: cinta diri dan untuk orang lain, cinta planet, hidupan, cinta alam. Ia juga menggambarkan kisah cinta antara Perancis dan Jepun dan, khususnya, sambungan budaya kuat yang telah menyatukan Jepun dan Alsace selama lebih 160 tahun. Walaupun kawasan Alsace dikenali di seluruh dunia, wainnya mendapat manfaat khususnya dari penghargaan dan minat jangka panjang yang diterima dari pengguna Jepun.

Jepun ialah pasaran wain Alsace keenam dari segi nilai dan muncul di tangga teratas di Asia Pasifik. Asia secara keseluruhannya sangat penting strategik bagi Alsace, memandangkan masakan mereka sepadan dengan gaya Alsace, yang bermakna pasarannya mempunyai potensi pertumbuhan yang luar biasa. Kehadiran Alsace di Pameran Dunia Osaka menunjukkan komitmennya untuk memperkaya lagi sambungan sejarah, budaya dan perdagangan ini.

Alsace Wines France Pavillon Gold Partners At The Osaka World Expo
Alsace Wines France Pavillon Gold Partners At The Osaka World Expo

ALSACE WINES DARI CINTA KEPADA ALAM

Penggiat wain Alsace mempunyai hubungan rapat dengan alam dan persekitaran semula jadi, mereka telah membuat kebun anggur Alsace menjadi antara yang terbaik di dunia. Mengekalkan keseimbangan alam dan manusia selama lebih 1000 tahun ialah yang mendefinisikan raison d’être dan savoir-faire kebun anggur Alsace. Inilah hubungan yang menyatukan 3000 keluarga penggiat anggur dan 700 perniagaan menjual wain Alsace hari ini.

Ikatan halus, alkimia yang kebun anggur Alsace telah jaga dengan alam, dari satu musim ke musim seterusnya, dari satu generasi ke generasi seterusnya, akan menjadi fokus mesej kawasan ini sebagai sebahagian Pavillion Perancis.

BERTINDAK HARI INI UNTUK MENYELAMATKAN MASA DEPAN

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kawasan Alsace telah bekerja tanpa henti untuk meningkatkan kesedaran tentang kualiti dan pelbagai wainnya, melancarkan inisiatif berani dan berimpak tinggi untuk mempromosikan sektor dengan menonjolkan wainnya di pameran perdagangan dan berbilang acara, serta mengambil kedudukan kuat dalam komunikasi dan tanggungjawab sosial.

Tetapi ia tidak berhenti di situ: beberapa tahun akan datang akan menyaksikan pelancaran “Cité des Vins d’Alsace”, atau “Dunia Wain Alsace”, satu projek antara generasi yang akan berfungsi sebagai alat promosi untuk pelawat tempatan, kebangsaan dan antarabangsa, untuk mereka yang bermimpi datang ke Alsace atau untuk jutaan orang yang mengembara sepanjang Laluan Wain Alsace yang luar biasa setiap tahun.

Penyertaan Wain Alsace dalam Pameran Dunia 2025 adalah sebahagian daripada usaha ini dan menggambarkan keinginan kawasan untuk mempamerkan kebun anggur ikoniknya di pentas antarabangsa.

“Dengan mengambil bahagian di Osaka, ALSACE WINES menunjukkan bahawa mereka adalah penjelmaan keunggulan Perancis, bahawa mereka membuka jalan untuk generasi masa depan dan benar-benar berada di hadapan zaman, bekerja pada set wain paling luar biasa di planet ini,” – Serge Fleischer, Presiden CIVA.

“Kami gembira menyambut ALSACE WINES sebagai salah satu Rakan Emas Pavillion Perancis. Kehadiran 3000 penggiat anggur ini menyumbang kepada kepelbagaian biologi yang signifikan yang ditawarkan oleh penyokong kami serta menawarkan ilustrasi yang hebat tentang cinta negara kami terhadap alam, cinta yang akan menjadi tumpuan pameran kekal,” – Jacques Maire, Presiden COFREX dan Pesuruhjaya Pavillion Perancis di Osaka 2025.

Mengenai COFREX

Ditubuhkan oleh Negara pada Januari 2018, COFREX SAS ialah operasi kekal pertama yang didedikasikan untuk persediaan, penganjuran dan pelaksanaan penyertaan Perancis dalam Pameran Global dan Antarabangsa. Ia memastikan berterusan jangka panjang acara-acara ini dan untuk memastikan ia dianjurkan dengan cara terbaik, dengan kos terendah. Ia berdasarkan kerjasama antara pelaku awam dan swasta dan bertujuan untuk mempromosikan imej dan daya tarikan Perancis di seluruh dunia.

Mengenai Pavillion Perancis di Pameran Dunia Osaka 2025:

Pameran Dunia Osaka 2025 (Jepun) akan berlangsung antara 13 April hingga 13 Oktober 2025, bersekitar tema “Designing Future Society for Our Lives”, dibahagikan kepada tiga sub-tema: “Saving Lives”, “Inspiring Lives”, “Connecting Lives”. Ia akan diadakan di Pulau Yumeshima buatan dan terletak di Teluk Osaka pada tapak seluas 155ha, dengan bangunan direka oleh arkitek Sosuke Fujimoto. Pavillion akan dihubungkan oleh “ring roof”, 615m panjang dan keliling 2km, dibahagikan kepada tiga zon makro: Green World, Pavilion World, dan Water World. Lebih 150 negara akan diwakili dan 28 juta pengunjung dijangka hadir. Pavillion Perancis, yang bertujuan mempamerkan inovasi dan kepakaran Perancis, akan terletak di zon “Empowering Lives”, berhampiran Pavillion Jepun dan pintu masuk utama ke Pameran Dunia.

COFREX Media contact                                 

CIVA Media contact

Caroline Le Got :              

Foulques Aulagnon :  

Nathalie Mercier :            

Crystal Tsai :  

Mélissa Reymond :

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.