AliExpress Perkenalkan Jualan Black Friday dan Cyber Monday Dengan Potongan Harga Luar Biasa

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 21 Nov. 2023 — AliExpress, pasaran membeli-belah atas talian antarabangsa di bawah Kumpulan Perdagangan Digital Antarabangsa Alibaba, akan memperkenalkan salah satu jualan Black Friday dan Cyber Monday yang paling memberangsangkan pernah ditawarkan, menawarkan pengguna di seluruh dunia pengalaman membeli-belah dengan potongan harga luar biasa dan aktiviti menarik.

Jualan akan bermula dengan tempoh pemanasan dari 20 hingga 22 November, diikuti dengan jualan Black Friday rasmi berjalan dari 23 hingga 26 November (dari 00:00:00 PST), dengan peralihan licin ke jualan Cyber Monday dari 27 hingga 29 November, terus menawarkan penawaran dan potongan harga yang sama menarik.

Potongan harga tanpa sebelumnya

Sepanjang jualan Black Friday dan Cyber Monday, pengguna boleh mengharapkan untuk menemui jutaan produk merentasi pelbagai kategori di AliExpress pada salah satu potongan terbaik dalam sejarah jualan yang sama platform itu. Pengguna zon euro boleh menjimat €4 untuk setiap €20 dibelanjakan, sehingga maksimum potongan €16 setiap pesanan. Pengguna AS boleh menjimat $4 untuk setiap $20 dibelanjakan, sehingga maksimum potongan $16 setiap pesanan. Pengguna UK boleh menjimat £3 untuk setiap £15 dibelanjakan, sehingga maksimum potongan £12 setiap pesanan.

Potongan di atas akan dilaksanakan secara automatik kepada semua produk yang menyertai dalam jualan, dan juga akan tersedia kepada pengguna di pelbagai pasaran, seperti:

  • Mexico: MX$60 untuk setiap MX$300 dibelanjakan, maksimum MX$240
  • Brazil: R$20 untuk setiap R$100 dibelanjakan, maksimum R$80
  • Korea Selatan*: ₩5,000 untuk setiap ₩25,000 dibelanjakan, maksimum ₩20,000
  • Arab Saudi: SAR20 untuk setiap SAR100 dibelanjakan, maksimum SAR80

Tambahan kepada potongan automatik, pengguna boleh melawat AliExpress untuk memperoleh kod kupon** semasa tempoh pemanasan dan mula menggunakannya semasa tempoh jualan rasmi, seperti:

Perancis dan Sepanyol: €10 untuk pesanan melebihi €80, €50 untuk pesanan melebihi €300
Brazil: R$25 untuk pesanan melebihi R$250, R$110 untuk pesanan melebihi R$900
AS: $10 untuk pesanan melebihi $80, $40 untuk pesanan melebihi $260
Korea Selatan*: ₩13,300 untuk pesanan melebihi ₩120,000, ₩40,000 untuk pesanan melebihi ₩330,000
Arab Saudi: SAR40 untuk pesanan melebihi SAR310, SAR150 untuk pesanan melebihi SAR965

Tambahan lagi, di bawah promosi bungkusan saluran “3 dari $5.99” AliExpress, pengguna di Sepanyol dan Perancis akan menikmati penghantaran percuma dengan tiga produk seharga €5.97, manakala pengguna di AS, Brazil dan Korea Selatan* akan mendapat manfaat daripada penghantaran percuma dengan tiga produk dari $5.97, R$38.7 dan ₩3,000, masing-masing.

Untuk memberi ganjaran kepada burung awal, semua produk yang menyertai saluran “3 dari $5.99” akan ditawarkan dengan 10% tambahan potongan semasa tiga hari pertama tempoh jualan rasmi, dari 23 hingga 25 November.

Terima kasih kepada pengembangan rangkaian rakan kongsi pembayaran, pesanan pelanggan AliExpress yang dihantar ke Bahrain boleh mendapat potongan tambahan dengan membayar dengan kad Mastercard yang dikeluarkan oleh rakan kongsi pembayarannya. Pemegang kad Mastercard IMTIAZ dari Bank BCFC akan menerima potongan $25 untuk pesanan melebihi $50, manakala pemegang kad kredit Mastercard dari Bank ila akan menerima potongan $10 untuk pesanan melebihi $30.

Penghantaran percuma, pemulangan percuma, dan ketenangan fikiran

Untuk membuat membeli-belah lebih mudah dan menyeronokkan, AliExpress menawarkan penghantaran percuma ke atas semua produk yang menyertai jualan Black Fridanya untuk pengguna di sembilan pasaran, termasuk Itali dan Poland, antara lain, tanpa mengira harga produk. Pengguna di pasaran tersebut akan dapat menambah sebanyak mana sahaja item ke dalam troli mereka tanpa risau kos penghantaran.

Untuk memberikan pengalaman membeli-belah yang bebas risau kepada pengguna, pemulangan percuma akan ditawarkan ke atas kebanyakan besar produk untuk pengguna di Perancis, Jerman, Itali, Sepanyol, UK, Korea Selatan, Arab Saudi dan Emiriah Arab Bersatu. Pembeli di pasaran ini boleh mengembalikan satu item setiap pesanan layak secara percuma dalam masa 15 hari selepas menerima pembelian mereka di AliExpress.

Pengguna di Belgium, Belanda, Sepanyol dan UK akan mendapat manfaat daripada penghantaran lima hari bekerja untuk pesanan lintas sempadan melalui AliExpress Choice, satu program yang menawarkan pemilihan terkurat produk terbaik nilainya platform itu. Ini akan memberi mereka masa yang mencukupi untuk membuat pembelian untuk diri mereka dan keluarga sebelum musim perayaan bermula.

Pemilihan produk akan dihantar kepada pengguna Amerika dalam tempoh tiga hingga tujuh hari, manakala pengguna Sepanyol akan menerima parcel mereka dalam masa satu hari sahaja, penghantaran terpantas di kalangan pasaran global AliExpress.

Beli belanja dengan keseronokan dan kegembiraan

Selain tawaran menggoda dan logistik bebas kesulitan, AliExpress mengambil pengalaman membeli-belah Black Friday dan Cyber Monday ke tahap seterusnya dengan siri aktiviti menarik beli belanja seperti:

  • Livestream oleh manusia digital: Watak digital gaya AliExpress akan menganjurkan siaran langsung 24 jam tanpa henti untuk pasaran terpilih sepanjang tempoh pemanasan dan jualan rasmi, menampilkan pengenalan produk yang hidup dan tawaran menggoda.
  • Undian dan permainan: Pengguna di pasaran layak boleh menyertai undian dan permainan dari 20 hingga 24 November untuk menang kod dan pelbagai produk, termasuk headset Bluetooth, jam tangan, pengering rambut dan tablet, antara lain.

Dengan potongan menggoda, penghantaran percuma dan pantas, pemulangan percuma, dan aktiviti beli belanja yang menarik, jualan Black Friday dan Cyber Monday AliExpress dijangka menjadi pesta membeli-belah yang tidak boleh dilepaskan.

*Terhad kepada urus niaga lintas sempadan
**Tertakluk kepada terma dan syarat yang berkenaan

Mengenai AliExpress

Dilancarkan pada 2010, AliExpress adalah platform e-dagang (B2C) membolehkan pengguna global membeli terus daripada pengeluar dan pengedar di China dan seluruh dunia. Selain versi bahasa Inggeris global, platform AliExpress juga tersedia dalam 17 bahasa lain. AliExpress adalah sebahagian daripada Kumpulan Perdagangan Digital Antarabangsa Alibaba.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)