AI dan Robotik Jenama UBTECH Menunjukkan Inovasi dalam Pendidikan AI di Pertunjukan BETT UK

(SeaPRwire) –   LONDON, 25 Januari 2024 — UBTECH(/’ju:bi:’tek/) (09880.HK), sebuah syarikat AI dan Robotik terkemuka dengan pengiktirafan global, membuat kemunculan sulung di Pameran Latihan Pendidikan dan Teknologi British (BETT) di London, 24-26 Januari, memperagakan inovasi terbarunya dalam pendidikan AI. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pendidikan AI telah meningkatkan pembelajaran STEAM tradisional, menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk membesarkan bakat inovatif bagi era AI yang akan datang.

 

Koleksi Produk Pendidikan AI UBTECH

Penyelesaian Pendidikan AI UBTECH

Pendidikan AI UBTECH menggabungkan pengetahuan AI, aplikasi, pemrograman, pengiraan, dan pemikiran inovatif dengan teknologi terkini. Berlandaskan kerangka Pedagogi-Ruang-Teknologi (PST), model pendidikan 5E dan Piawaian Sains Generasi Berikutnya (NGSS), pendekatan ini mengintegrasikan pengetahuan dan kemahiran STEAM konvensional untuk mencipta sistem pendidikan AI yang menyeluruh dan boleh digunakan untuk K-12, vokasional, dan pendidikan tinggi.

Di BETT, UBTECH mempersembahkan tujuh modul sumber utama merangkumi teksbuku, perkakasan, perisian, latihan, pertandingan, penilaian, dan platform pengurusan pengajaran. Dengan menggunakan sumber-sumber ini, UBTECH memperkenalkan penyelesaian untuk tiga senario pendidikan: makmal sekolah, pusat AI dan Pembelajaran E-AI. Inisiatif ini bertujuan memberdayakan generasi pelajar baharu dengan kemahiran untuk menguasai AI, mengaplikasikan AI, memacu inovasi AI, dan berjaya dalam masa depan bersandarkan AI.

Perkakasan Pintar Pendidikan AI UBTECH

Menggunakan teknologi AI dan robotik terkini, UBTECH telah membangunkan pelbagai perkakasan pintar pendidikan secara bebas. Inisiatif ini menekankan sinergi antara pengetahuan, teknologi dan aplikasi praktikal, memberi inspirasi kepada pelajar untuk menggunakan kemahiran AI dalam menangani cabaran dunia sebenar.

UBTECH telah memperkenalkan UGOT, robot pendidikan AI berbilang-mimetik, kepada penonton di seluruh dunia. Ditandai dengan reka bentuk berbilang-mimetik, pengiraan prestasi tinggi, dan sistem sumber terbuka, robot ini boleh mengambil tujuh bentuk piawai termasuk kenderaan jurutera, kereta berubah bentuk, robot berkaki empat, dan robot beroda-kaki, serentak memudahkan penciptaan model lebih lanjut secara DIY. Kelincahan ini membolehkan pelajar mengkaji utiliti robot dalam konteks seperti penjelajahan angkasa lepas, misi penyelamat bandar, dan peranan perkhidmatan, secara beransur-ansur memperkenalkan mereka kepada teknologi maju termasuk pengenalan imej, pemprosesan bahasa semula jadi, dan pemanduan pintar.

Berdasarkan kit STEAM pendidikan tradisional, UBTECH telah membangunkan siri kit berdasarkan kawalan uKit AI. Kawalan ini menggabungkan keupayaan penglihatan mesin dan interaksi suara, disertai pelbagai sensor. Ia khusus sesuai untuk pelajar sekolah rendah dan menengah, membolehkan penyusunan fleksibel model yang berbeza dan pemerolehan grafik yang ringkas untuk kemahiran pemrograman.

Berdasarkan papan Raspberry Pi, UBTECH telah membangunkan Yanshee, robot manusia sumber terbuka. Bersama aplikasi pendidikan, kurikulum menyeluruh, platform pembangun dan pertandingan khusus, Yanshee menyediakan penyelesaian disesuaikan untuk sekolah menengah, institusi vokasional, dan universiti. Pelajar boleh mempelajari pelbagai kemahiran seperti penglihatan mesin, pembelajaran mesin, kawalan pergerakan, sistem pengendalian ROSA, dan pemrograman Python.

Kursus dan Perkhidmatan Pendidikan AI UBTECH

Di BETT, UBTECH memperkenalkan siri kursus terbaru AI Future. Bekerjasama dengan pasukan penyelidikan berwibawa dan universiti terkemuka, UBTECH memperkenalkan sistem kurikulum lengkap berstruktur berdasarkan rangkaian progresif merangkumi Kesedaran AI, Pemahaman AI, Penguasaan AI, dan Inovasi AI.

Secara serentak, UBTECH menyediakan perkhidmatan sokongan pengajaran yang disesuaikan untuk kurikulum sekolah, termasuk perundingan, penyelidikan pendidikan, dan latihan guru. Cabaran Global Robo Genius AI dan Robotik menilai pencapaian pembelajaran pelajar dan merangsang kebolehan cipta mereka dengan melibatkan mereka dalam pelbagai tugas pertandingan.

Tentang UBTECH

Produk UBTECH boleh didapati di lebih 50 negara, termasuk Amerika Syarikat, Jerman, Hungari, Singapura, dan Korea Selatan. Penawaran pendidikannya dan penyelesaian telah diterapkan di ribuan sekolah. UBTECH kekal teguh komited kepada pembangunan berterusan dan jangka panjang pendidikan AI serta pembiakan bakat di bidang ini.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: .

Hubungan

E-mel:  

 

UBTECH AI Education  at UK's BETT Show
UBTECH Pendidikan AI di Pameran BETT UK

UBTECH AI Education curriculum
Kurikulum Pendidikan AI UBTECH

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.