AHA Aiken Zou Shasha Menyertai Persidangan Ekonomi Sedunia, Melancarkan Pejabat Global ESG AHA

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Jan. 24, 2024 — Dari 15 hingga 19 Januari, lebih daripada 2,800 delegasi dari lebih 120 negara dan rantau berkumpul bersama di Forum Ekonomi Sedunia di Davos untuk membincangkan masa depan ekonomi dunia di bawah tema “Membina Kepercayaan Semula”. Aiken Zou Shasha, pengasas, pengerusi dan ketua pegawai eksekutif AHA, menghadiri acara tersebut sebagai Pemimpin Global Muda Forum Ekonomi Sedunia.


Semasa acara tersebut, Aiken Zou Shasha menemubual Sharmeen Obaid-Chinoy, bertemu dengan Milojko Spajic, Perdana Menteri Montenegro, dan menghadiri Majlis Pemuda Misk Putera Mahkota Arab Saudi Mohammed bin Salman.

Semasa konferens dokumentari, Aiken Zou Shasha menemubual Sharmeen Obaid-Chinoy. Dokumentarinya Saving Face dan A Girl in the River: The Price of Forgiveness memenanginya Anugerah Akademi untuk Dokumentari Pendek Terbaik pada tahun 2012 dan 2016. Selain itu, beliau telah memenangi tujuh Anugerah Emmy. Aiken Zou Shasha dan Sharmeen Obaid-Chinoy membincangkan niat asal dan amalan projeknya dari dokumentari hingga filem komersial seperti Ms. Marvel dan Star Wars. Aiken Zou Shasha berkata: “Temubual dengan Sharmeen Obaid-Chinoy membuat saya rasa betapa hangat dan kuatnya wanita itu. Apabila saya katakan bahawa beliau ialah wira bagi ramai wanita muda, beliau berkata ‘mengapa saya tidak boleh menjadi wira bagi lelaki juga?’. HaHa, Dia sangat lucu. Semasa perbualan kami, Sharmeen berkata ‘mengapa tidak’ dan ‘boleh’ berulang kali. Dia berazam dan kuat. Saya fikir sering kali kita lupa untuk bertanya diri sendiri ‘mengapa tidak’ dan mengingatkan diri bahawa kita ‘boleh’. Kata-kata ini boleh melepaskan kuasa besar yang setiap daripada kita dilahirkan dengan.”

Selain itu, Aiken Zou Shasha bertemu dengan Milojko Spajic, Perdana Menteri Montenegro. Milojko Spajic, dikenali sebagai “tangan Asia”, pernah belajar di Universiti Tsinghua. Milojko Spajic telah menonton Scissor Seven dan tersentuh dengan semangat yang disampaikan olehnya. Beliau berharap untuk menjemput pasukan pencipta Scissor Seven melawat Eropah dan bertemu dengan penonton tempatan di sana, dan juga berharap agar lebih banyak pencipta dari Montenegro boleh berkongsi dengan pencipta China.

Semasa acara itu, Aiken Zou Shasha juga menghadiri Majlis Pemuda Misk Putera Mahkota Arab Saudi Mohammed bin Salman. Aiken Zou Shasha berkata, “AHA ialah syarikat kandungan. Kami juga menentang pemisahan dan berharap dunia dapat membina kepercayaan semula, menangani cabaran, dan mencapai kemakmuran bersama. Dengan pelancaran global animasi asli dan permainan AHA, kami mempunyai pekerja berbagai kewarganegaraan, kaum dan latar belakang budaya dari Singapura, Jepun, Amerika Syarikat, Timur Tengah dan negara serta rantau lain, dan mempunyai pangkalan peminat dari lebih 190 negara dan rantau di seluruh dunia. Ketika kami menyambut ulang tahun kesepuluh syarikat tahun ini, saya ingin memberikan hadiah kepada semua pekerja, peminat dan rakan kongsi kami: Pejabat Global ESG AHA. Saya berharap untuk mencari 100 rakan kongsi di kalangan mereka yang mengenali AHA dengan terbaik untuk menyertai Pejabat Global ESG AHA, dan berkongsi kegembiraan perkembangan AHA di dunia.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.