AHA Aiken Zou Shasha Hadir Majlis Pemuda Mahkota Arab Saudi Mohammed bin Salman

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Jan. 26, 2024 — Dari 15 hingga 19 Januari, lebih daripada 2,800 delegasi dari lebih 120 negara dan rantau berkumpul bersama di Forum Ekonomi Dunia di Davos untuk membincangkan masa depan ekonomi dunia di bawah tema “Membina Kepercayaan Semula”. Aiken Zou Shasha, pengasas, pengerusi dan CEO AHA, menghadiri acara tersebut sebagai Pemimpin Global Muda Forum Ekonomi Dunia. Semasa acara itu, beliau menghadiri Misk Youth Majlis Putera Mahkota Arab Saudi Mohammed bin Salman, menemu bual pemenang Anugerah Oscar Sharmeen Obaid-Chinoy, dan bertemu dengan Milojko Spajic, Perdana Menteri Montenegro. Selain itu, Aiken Zou Shasha menyatakan pandangan mengenai topik utama tahun ini, seperti mewujudkan pertumbuhan dan pekerjaan untuk era baharu, mempromosikan pembangunan ekonomi dan sosial melalui kecerdasan buatan, dan melaksanakan strategi iklim, alam sekitar dan tenaga jangka panjang.

Semasa acara itu, Aiken Zou Shasha menghadiri Misk Youth Majlis Putera Mahkota Arab Saudi Mohammed bin Salman. Aiken Zou Shasha berkata, “AHA adalah syarikat kandungan. Kami juga menentang pemisahan dan berharap dunia dapat membina kepercayaan semula, menangani cabaran, dan mencapai kemakmuran bersama. Dengan pelancaran global animasi asli dan permainan AHA, kami mempunyai pekerja berbagai kewarganegaraan, kaum dan latar belakang budaya dari Singapura, Jepun, Amerika Syarikat, Timur Tengah dan negara serta rantau lain, dan mempunyai pangkalan peminat dari lebih 190 negara dan rantau di seluruh dunia. Ketika syarikat kami menyambut ulang tahun ke-10 tahun ini, saya ingin memberikan hadiah kepada semua pekerja, peminat dan rakan kongsi kami: Pejabat Global ESG AHA. Saya berharap dapat menemui 100 rakan kongsi di kalangan mereka yang paling mengenali AHA untuk menyertai Pejabat Global ESG AHA, dan berkongsi kegembiraan pembangunan AHA di seluruh dunia.”

Aiken Zou Shasha di Misk Youth Majlis
Aiken Zou Shasha di Misk Youth Majlis

AHA ialah syarikat teknologi budaya yang inovatif. Sejak penubuhannya pada 2014, AHA komited untuk mewujudkan ekologi berdimensi pelbagai berpusatkan kandungan asli. Melalui animasi, permainan mudah alih, runcit barang berkaitan kandungan, persembahan langsung, karya filem dan televisyen, aplikasi komuniti pencipta dan perniagaan lain, AHA menggunakan kandungan berkualiti tinggi untuk menubuhkan sambungan dengan penonton, dan terus memberi perasaan bahagia, pertumbuhan dan kehangatan kepada hati manusia. Sebagai contoh, dalam tempoh satu dasawarsa, siri animasi Scissor Seven yang dihasilkan oleh AHA dicintai oleh beratus juta penonton di lebih 190 negara di seluruh dunia. “Scissor Seven menceritakan kisah bagaimana kasih sayang dan inklusiviti boleh mengatasi prasangka dan kebencian. Inilah yang kami mahu orang rasa melalui siri animasi, permainan dan semua bentuk produk kami. Kami berharap ia boleh memberi kehangatan dan inspirasi kepada kehidupan setiap orang biasa.” Kata Aiken Zou Shasha.

“Saya membandingkan kandungan asli dengan kalung mutiara cantik yang mampu bertahan sepanjang zaman dan bernafas bersama era. Nilai-nilai teras dan pandangan dunia dilindungi dan disampaikan kepada penonton melalui cerita berbeza dalam bentuk animasi, permainan, barang dagangan, dan sebagainya. Dalam proses ini, kita perlu mempunyai rasa tanggungjawab sosial yang kuat dan melakukan segala sesuatu dengan hormat. Kandungan asli boleh memberi impak jangka panjang besar kepada orang ramai, terutamanya kepada golongan muda. Kami mahu kandungan kami hidup panjang dan meluas, yang inilah intipati ESG AHA.” Aiken Zou Shasha menerangkan projek “100 rakan kongsi”, “Saya berharap kemunculan 100 rakan kongsi. Anda boleh menjadi pelajar kolej yang telah menulis salinan animasi ringkas mengenai negara yang belum dikunjungi watak animasi AHA; anda boleh menjadi pemilik bersama kedai mi $1 di Afrika bersama AHA; anda boleh menjadi orang yang bersemangat mencipta versi isyarat bahasa kandungan AHA. Saya ingin setiap tahun pada masa ini, saya dapat memberitahu anda mengenai rakan kongsi AHA di Pejabat Global ESG AHA dan berkongsi kegembiraan dan kekuatan yang dibawa rakan kongsi ini ke seluruh dunia.”

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.