120 bas tenaga baharu Zhongtong akan berkhidmat pasaran pengangkutan awam Singapura

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 25 Januari 2024 — Pada 25 Januarith, satu perjanjian kerjasama strategik dan majlis menandatangani untuk 120 bas tenaga baru Zhongtong antara Shangdong Heavy Industry Group dan Jardine Cycle & Carriage Limited berlangsung di Singapura.

Jardine Cycle & Carriage Limited adalah kumpulan multinasional dengan sejarah pembangunan melebihi satu abad dan pelbagai bidang perniagaan. Pada Julai 2023, Jardine Cycle & Carriage Limited bekerjasama dengan sub jenama Zhongtong Bus dari Shangdong Heavy Industry, memenangi tender untuk projek 120 bas bandar elektrik di Singapura. Kemenangan ini meletakkan mereka di garis hadapan kemajuan pengelektrifikan pengangkutan awam Singapura.

Kini, Zhongtong Bus mempunyai keupayaan untuk menghasilkan 30,000 bas saiz besar, sederhana dan ringan setahun, dengan produknya dijual di lebih 100 negara dan rantau di seluruh dunia. Wang Xingfu, CEO Zhongtong Bus Limited memberitahu wartawan bahawa bas pertama dijangka memulakan operasi pada Mac 2024, dengan penghantaran keseluruhan dijangka selesai pada separuh pertama 2025. Langkah seterusnya melibatkan pengoptimuman dan penambahbaikan berterusan berdasarkan ciri-ciri pasaran Singapura untuk memberikan perkhidmatan lebih baik kepada pasaran kelas atas di Asia Tenggara.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.