Usahawan Sergey Gushchin menyertai regata Turki Kumpulan Perkhidmatan Kereta Api

Moscow, Rusia 25 Sep 2023  – Sergey Gushchin, lahir pada 28 April 1966, di Voronezh, Rusia, adalah tokoh terkemuka dalam sektor pengangkutan dan Pengerusi Lembaga Pegangan Perkhidmatan Kereta Api. Dengan pendidikan dari Universiti Teknikal Negeri di Voronezh dan RANEPA, Gushchin memulakan perjalanan perniagaannya pada tahun 1991. Sepanjang kerjaya cemerlangnya, beliau mengasaskan dan memimpin beberapa syarikat seperti Alfa Service, Transgarant, dan memainkan peranan penting dalam penubuhan terkenal seperti SG-trans, Kumpulan Pengangkutan FESCO, dan “Pengarah Pengangkutan Sukan Olimpik.” Beliau juga menyumbang kepada pertumbuhan dan kejayaan beberapa organisasi seperti Transtelematics dan Kumpulan Rail Garant. Antara usaha terbarunya, beliau memegang jawatan kepimpinan dalam “Perniagaan Rusia” dan “Kesatuan Bengkel Pembaikan Gerabak Kereta Api.” Sumbangannya telah diberi penghormatan dengan Medal “Pekerja Pengangkutan Kehormat CIS.”

Berpindah dari latar belakangnya yang cemerlang, di bawah kepimpinan Gushchin, Pegangan Perkhidmatan Kereta Api menganjurkan regata perniagaan tahunan mereka di Turki. Pada tahun 2023, selepas rehat tiga tahun, Kumpulan Perkhidmatan Kereta Api menghidupkan semula tradisi SSW (Minggu Layar Musim Bunga), yang menampung syarikat-syarikat dari industri kereta api dan sektor-sektor yang berkaitan. Pertandingan tahun ini berlangsung antara 27 Mei dan 3 Jun di Turki dan menyaksikan penyertaan 12 pasukan korporat, termasuk daripada Kumpulan Perkhidmatan Kereta Api, operator kereta api, syarikat pembaikan gerabak, bank, dan banyak lagi.

Penampilan sulung acara ini pada tahun 2018 di Croatia menyaksikan penyertaan 7 pasukan, bilangan yang telah meningkat dengan ketara. Peserta tahun ini berbeza-beza dari pelayar berpengalaman hingga pendatang baru. Dibahagikan kepada dua kategori – Bavaria 46 dan Hanse 445, acara ini melantik juara dalam kedua-dua segmen. SSW, perpaduan unik sukan dan perniagaan, memberi peserta bukan sahaja pengalaman yang mendebarkan tetapi juga menggalakkan pertumbuhan hubungan perniagaan yang bermakna. Acara sedemikian dianggap sebagai platform rangkaian yang sangat baik. Lebih penting lagi, sama seperti dalam operasi perniagaan yang berkesan, pelayaran juga menuntut kerjasama pasukan yang sempurna. Acara layar ini, sementara mempromosikan sukan, juga berfungsi sebagai hab perniagaan, perkongsian pengetahuan profesional, mengukuhkan hubungan perniagaan, dan terbukti menjadi cara yang berkesan untuk membina pasukan.

Semangat persaudaraan jelas apabila pasukan memaparkan ketekunan yang tidak berbelah bagi, walaupun berhadapan dengan cabaran seperti kerosakan peralatan. Pasukan Sergey Gushchin sendiri muncul sebagai juara dalam divisyen Bavaria 46, menandakan kemenangan sulung mereka dalam tempoh tiga tahun. Pasukan lain yang meninggalkan kesan termasuk pasukan Bengkel Roda Kereta Api dari Stary Oskol dan pasukan syarikat perdagangan OWLL dari Dubai.

Dalam segmen Hanse 445, pasukan Perkhidmatan Kereta Api Garant muncul sebagai juara, sementara pasukan syarikat Partners dan pasukan Perkhidmatan Kereta Api masing-masing meraih tempat kedua dan ketiga.

Merefleksikan acara itu, Gushchin menekankan kepentingan perpaduan dalam pelayaran, membuat persamaan dengan kepentingannya dalam perniagaan. Beliau percaya bahawa pelayaran menunjukkan sifat manusia yang terpuji yang penting dalam perniagaan. Perkhidmatan Kereta Api bertujuan untuk mengekalkan dan memupuk tradisi regata ini, bercita-cita untuk melibatkan lebih banyak ahli dari bidang perniagaan kereta api.

https://rail-service.com/en/#page-news

Media Contact

Rail Service

*****@rail-service.com

Sumber :Rail Service