Usahawan dan Penulis Cyprus Andreas Christodoulou Bersinar di Pentas Global

Lichtervelde, West-Vlaanderen 7 Sep 2023  –  Andreas membesar di Limassol bersama abangnya Christos Christodoulou dan adik perempuannya Anna Christodoulou. Ayah mereka, Stelios Christodoulou, adalah seorang Jurutera Elektronik. Ibu mereka, Soula Gabriel, pernah berkhidmat sebagai Juruwang Kasir Pasar Raya dan Pengurus Jabatan Pasar Raya, dan kini seorang suri rumah.

Andreas tamat belajar dari A.T.E.I of Patras (Greece) pada tahun 2012, di mana beliau mengkhusus dalam Kejuruteraan Mekanikal dengan penekanan dalam Sains Tenaga & Kejuruteraan Tenaga. Selari dengan hasratnya untuk meneroka sempadan idea dan inovasi yang boleh dipasarkan, beliau juga belajar dan menerima diploma dalam “Inovasi, Peluang Baru, dan Pentadbiran Perniagaan” dan juga diploma dalam “Profesion Teknologi dari perspektif gender” kedua-duanya pada tahun 2009.

Selepas menamatkan pengajian sepenuh masa, beliau memerlukan beberapa kemahiran digital dan pemasaran untuk maju. Dia mengajar dirinya konsep pengiklanan asas dan lanjutan dan disahkan oleh Google AdWords sebagai Rakan Google yang disahkan pada tahun 2014.

Andreas juga seorang pereka dan pembangun perisian yang belajar sendiri. Sepanjang bertahun-tahun, dia banyak belajar di sekolah dan universiti, tetapi dia sedar banyak kemahiran dan pengetahuan perlu dipelajari di luar bilik darjah. Pada mulanya, reka bentuk dan pengekodan hanyalah beberapa hobi yang sangat menggalakkan, yang terus berkembang sehingga dia mahu menjadikannya perniagaan.

Personaliti internet dan Usahawan multi-minat dari Limassol, Cyprus, kini menetap di Lichtervelde, Belgium, dengan rasa tujuan, visi, dan kawalan peribadi yang kuat. Andreas berada dalam mod pembelajaran dan kreatif yang abadi, dengan niat untuk berkongsi idea untuk inovasi dan keusahawanan mampan.

Andreas, 38, percaya pada cinta, keberanian, positif, tanggungjawab, rasa syukur, kesedaran diri, peningkatan diri, motivasi, keadilan, kesaksamaan, semangat dan belas kasihan. Misi beliau adalah untuk berjaya dan mewujudkan paradigma baru untuk orang yang berkemahiran keusahawanan.

Andreas bekerja dengan syarikat dan pencapaian sejiwa yang menyediakan produk dan perkhidmatan yang meningkatkan perniagaan dan kehidupan orang. Dia digerakkan oleh kejayaan keseluruhan mereka.

Pada tahun 2008, beliau mencipta THE OFFICIAL ANDREASCY, sebuah “Rumah” untuk mengumpul pencinta berita di seluruh dunia! Lebih 15 tahun yang lalu, beliau telah menulis lebih daripada 2000 siaran blog (di laman berita dan beberapa lain) untuk berkongsi usahanya dan minat terhadap teknologi, mengumpul banyak kandungan dengan beberapa pemikirannya yang mengumpul ribuan kunjungan setiap bulan, dan lebih sejuta orang dari seluruh dunia membaca idea-idea beliau dalam talian dan luar talian. Dari teknologi terkini hingga sains, perniagaan, kesihatan, dan pendidikan. Dan… Ia berkembang dengan pesat!!! Lebih 2 juta tayangan pada blognya sendiri, dengan 100K+ penyokong media sosial dan pelanggan surat berita… bersama-sama dengan beberapa klien yang SANGAT gembira. Dengan kerja keras dan kesabaran.

Pada tahun 2015, beliau melancarkan Forming Web, sebuah perniagaan teknologi yang membangunkan produk untuk web, mudah alih, dan peranti moden (Fluix OS, Discover Nearby, Adair Cloud). Pembangunan terakhir diberitahu oleh kerja yang dijalankan di Educational Peaks dan Lab Operations. Dia memulakannya sebagai projek 1 orang dengan komitmen untuk mengubah idea unik menjadi pengalaman luar biasa! Untuk menghasilkan keputusan yang menakjubkan yang akan membuat perniagaan dan individu tersendiri daripada yang lain! Pengalamannya telah menunjukkan beberapa perkara kepadanya dan dalam usaha untuk melayani syarikat hebat dengan lebih baik, mereka juga sedang berkembang.

Setelah berada di landasan yang betul, Andreas sentiasa memberi tumpuan kepada legasinya dan hasil pendapatan atas. Dia mencipta dengan sistem pasukannya yang boleh meningkatkan sesebuah organisasi menjadi sesuatu yang lebih besar.

Dia berkahwin dengan Dr Stephania Savva dan bersama-sama mereka mempunyai seorang anak perempuan. Pasangan hidupnya adalah sokongan terbesar beliau, mendedikasikan diri, dan sentiasa di sisinya! Tapi tunggu, masih ada lagi… Stephania juga berkongsi minat yang mendalam terhadap digital dan apa-apa yang berkaitan teknologi, memegang Ph.D., dan bekerja khusus dalam bidang pembelajaran dipertingkatkan teknologi, pendidikan antara budaya, pedagogi multiliterasi, dan pemikiran reka bentuk untuk perubahan sosial.

Media ContactFH Farukfhfaruk2022@gmail.comhttp://www.fhfaruk.com Sumber :http://www.andreascy.com