Ramsey County akan Kitar Semula Elektronik Lama dengan Kaedah Selamat

Ramsey County baru-baru ini mengesahkan mereka akan mengambil tanggungjawab untuk kitar semula peranti lama dan tidak digunakan dengan selamat bagi mengurangkan jumlah sisa di bumi.Minneapolis, Minnesota 6 Sep 2023 – Baru-baru ini Ramsey County telah mengambil inisiatif pelupusan sisa elektronik percuma untuk semua penduduk. Mereka telah bekerjasama dengan Repowered di St Paul untuk mencapai misi ini. Tidak ada apa-apa jenis pelupusan sisa elektronik, itulah sebabnya, orang tidak mempunyai apa-apa jenis sumber untuk kitar semula peranti tidak digunakan mereka. Oleh sebab itu, diketahui bahawa jumlah sisa elektronik telah meningkat banyak. Sekarang dengan misi ini, penduduk Ramsey County boleh menyingkirkan televisyen, papan kekunci, telefon bimbit, pencetak, VCR, tablet, pencetak, konsol permainan, dan banyak lagi jenis elektronik yang tidak digunakan dan tidak diingini.

Ia adalah cara yang baik untuk membuang peranti dan kitar semula mereka untuk tujuan yang baik. Rae Eden Frank, pengurus interim bahagian kesihatan alam sekitar, Kesihatan Awam Ramsey County telah berkata ‘Salah satu perkara hebat tentang Repowered adalah mereka mengambil barang dan mereka boleh membaik pulih beberapa item supaya masih boleh digunakan dan dijauhkan dari sampah. Apa yang tidak dapat dipulihkan, mereka boleh mengeluarkan beberapa logam yang boleh bernilai’. Beliau juga menambah ‘Terdapat plumbum, raksa, kadmium dan bahan toksik lain dalam banyak item ini jadi adalah penting bahawa ia dikitar semula oleh pakar dan dijauhkan daripada mencemarkan aliran sisa’.

Membuang peranti elektronik dalam tong sampah bukan keputusan bijak. Jadi akan sangat membantu jika peranti dikitar semula dengan cara yang betul. Mengenai topik ini, Frank telah menambah lagi dengan berkata ‘Itu menjadi kebimbangan kerana banyak elektronik mengandungi logam toksik dan bahan kimia dan jika mereka tersebar dengan tidak betul itu boleh memudaratkan kesihatan manusia dan alam sekitar…Elektronik lama telah menjadi jenis sisa yang paling cepat berkembang dihasilkan di seluruh negara pada masa ini’.

Sekarang ia juga diketahui bahawa semua data peranti akan dimusnahkan secara fizikal dan elektronik. Oleh itu, ia akan menjadi ukuran cemerlang untuk mengurangkan sisa dunia. Ramsey County juga berkata bahawa pada masa depan, penduduk akan dapat membuang peranti yang tidak digunakan bersama-sama dengan sisa isi rumah mereka di Pusat Perkhidmatan Alam Sekitar yang baru.Media ContactDaniel Martindm3805508@gmail.com Sumber: Daniel Martin