Mowr Technologies Sumbang kepada Southside Community Kitchen selepas ribut di Lansing

Lansing Michigan Storm Damage August 2023 Mowr

Lansing, Michigan 14 Sep 2023 ¬†–¬†Selepas ribut melanda kawasan Lansing, Michigan yang lebih rendah pada malam 24 Ogos 2023, ramai penduduk kehilangan bekalan elektrik. Mowr Technologies, sebuah syarikat di Lansing yang menawarkan perkhidmatan penjagaan rumput atas permintaan, dengan murah hati menyumbang kepada Southside Community Kitchen, sebuah pertubuhan bukan untung tempatan yang menyediakan hidangan yang berkhasiat kepada mereka yang memerlukan.

Syarikat itu dilancarkan oleh pengasas Doug Salazar dan Gray Taylor pada tahun 2016 di tengah-tengah Lansing, Michigan.

“Kami sentiasa membina perniagaan kami dengan komuniti sebagai keutamaan, dan membantu komuniti kami adalah apa yang kami mahu lakukan, dan memberi kembali sentiasa menjadi keutamaan,” kata Salazar.

Kawasan itu mengalami ribut teruk dengan angin mencapai kelajuan 110 hingga 125 mph. Ribut ini menyebabkan kerosakan yang meluas pada jalan raya dan talian kuasa, yang mengakibatkan gangguan bekalan kuasa yang ketara.

Marcia Beer, pengarah eksekutif Southside Community Kitchen, menyatakan bahawa pemadaman kuasa menyumbang kepada kehilangan makanan. Organisasi itu bergantung kepada kakitangan separuh masanya seramai empat orang dan kumpulan gereja tempatan, kumpulan perkhidmatan masyarakat, dan sukarelawan untuk membantu menyediakan hidangan di kawasan Lansing.

“Southside Community Kitchen kehilangan bekalan kuasa ke unit peti sejuk dan peti ais kami pada Khamis, 28 Ogos sekitar 8:30 malam. Saya memeriksa unit pada hari Jumaat pagi dan mendapati suhu dalam peti sejuk sudah melebihi 60 darjah – kerana makanan tidak disejukkan ke 41 darjah atau lebih rendah, saya terpaksa membuang semua makanan dalam peti sejuk. Kehilangan makanan di SCK berkaitan secara langsung dengan kehilangan bekalan kuasa. Item seperti perasa salad, mayones, keju, yogurt, telur, dan lain-lain, hilang dan perlu diganti. Untungnya, kami dapat menyelamatkan semua item peti ais kami dengan memindahkannya ke peti ais luar tapak yang berkuasa,” kata Beer.

Sumbangan kewangan daripada Mowr Technologies akan digunakan untuk menggantikan item penting dan membolehkan SCK meneruskan misinya untuk menyediakan makanan kepada setiap orang yang mencari bantuan.

“Kami komited untuk menyajikan hidangan mengikut jadual yang boleh diharap, melayani setiap orang dengan maruah dan hormat, serta menyatukan komuniti kami untuk berkhidmat dan menyokong orang yang bergelut dengan ketidakcukupan makanan. Pintu kami terbuka dan ada tempat untuk semua di meja kami,” kata Beer.

Sebagai penduduk asal Lansing, duo teknologi itu mencari pertubuhan amal seperti Southside Community Kitchen yang membantu penduduk semasa waktu yang sukar.

“Melalui tindakan seperti ini semangat komuniti dan daya tahan sebenar dipamerkan, yang mengilhamkan kami untuk yakin akan kuasa kebaikan hati manusia,” kata Taylor.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang bagaimana menderma kepada Southside Community Kitchen, lawati laman web, www.southsidecommunitykitchen.org.

Mengenai Mowr Technologies

Mowr Technologies adalah syarikat teknologi yang mentransformasi industri perkhidmatan atas permintaan melalui penyediaan perkhidmatan penjagaan rumput dan penyewaan peralatan. Platform ini dipercayai oleh beribu-ribu pengguna dan menawarkan peluang pengiklanan dan pendapatan potensi kepada pemilik perniagaan, penyedia perkhidmatan, dan rakan kongsi yang diluluskan. Ditubuhkan pada tahun 2016 di Lansing, Michigan, aplikasi berasaskan perkhidmatan ini telah berkembang ke beberapa negeri.

Media Contact

Mowr Technologies

*****@mowr.app

https://www.mowr.app/

Sumber :Mowr Technologies