Mengembalikan Kejayaan dalam Dunia Sibuk Hari Ini

Buku kesepuluh oleh penulis “Upon Reflection”, Randy Hain, Memberikan Nasihat Yang Dapat Dilaksanakan Untuk Mereka Yang Terlalu Sibuk Dan Terbebani

Atlanta, Georgia 28 Oktober 2023 ¬†–¬†Peristiwa global terkini, inflasi yang meningkat, dan ketegangan politik yang meningkat telah melahirkan tahap baru kecemasan untuk rumah tangga purata. Ketika harga bensin dan makanan meningkat, begitu juga tekanan darah kita. Menurut kajian tahun 2019 oleh dua ahli psikologi Harvard yang dijalankan dengan 2,250 orang dewasa, 47 persen daripada setiap jam bangunan dihabiskan untuk “berkelana fikiran”. Secara ringkas: dunia penuh dengan pengalihan perhatian. Mungkin hasil ini boleh dikaitkan, sekurang-kurangnya sebahagiannya, dengan perasaan yang berkonflik kita terhadap hal-hal berkaitan hati. Jika definisi kejayaan kita berdasarkan nombor yang berkaitan dengan akaun bank kita, pandangan mungkin kelihatan gelap. Jika tujuan hanya boleh dilihat dalam “ramalan” masa depan kita, penglihatan kita mungkin kabur. Buku baru Randy Hain “Being Fully Present: True Stories of Epiphanies and Powerful Lessons from Everyday Life” cuba melepaskan tekanan, menerangkan laluan sebenar kepuasan.

Randy adalah pengasas dan presiden Serviam Partners dan pengasas bersama firma perundingan kepimpinan The Leadership Foundry. Walaupun dikenali untuk lebih daripada tiga puluh tahun pengalaman kepimpinan kanan, pembinaan semula eksekutif, dan pengalaman perundingan, Randy juga suami yang setia, bapa yang penuh kasih sayang, dan lelaki beriman. Beliau menggabungkan kedua-dua – kepimpinan dan iman – dalam buku baru ini untuk memberi inspirasi dan cabaran kepada pembaca untuk lebih berfikir tentang bagaimana mereka melihat dunia, terlibat dengan orang yang mereka hadapi dengan cara yang berbeza, dan cuba mencari pelajaran yang berguna dari situasi dan cabaran yang dihadapi dalam kehidupan seharian.

“Being Fully Present” adalah koleksi cerita yang menimbulkan persoalan. Tema yang akan dihadapi pembaca berjangkauan daripada kesyukuran dan cabaran keibubapaan moden untuk menemui nilai dan pelajaran berguna dalam perjuangan kehidupan seharian. Pembaca juga akan mendapat pandangan berharga melalui kisah bagaimana untuk lebih berkhidmat dan membantu orang lain dengan lebih hadir sepenuhnya. Inilah komen orang lain tentang “Being Fully Present”:

Kehidupan boleh bergerak cepat jika kita biarkan. Randy Hain mengingatkan kita bahawa menjadi hadir sepenuhnya bermakna melambatkan agar kita tidak melepasi bahagian terbaik kehidupan.

Ellen Twomey, Pengarah Urusan Fugitive Labs, Ibu, Isteri, dan Kawan

Hain menutup setiap kisah dengan soalan refleksi yang sempurna untuk jurnal peribadi atau perbincangan bermakna dengan kawan dan orang tersayang. “Being Fully Present” adalah peti harta karun kebijaksanaan dan menunjukkan apa yang penting dalam dunia penuh pengalihan perhatian.

Andrea Chilcote, Pengasas dan CEO Morningstar Ventures dan Penulis What Leaders Need Now

Koleksi Randy mengenai cerita peribadi masa kini mengingatkan kita bahawa “kejayaan” dalam istilah biasa tidak secara automatik menghasilkan makna dan kehidupan yang baik. Disesapi dengan kebijaksanaan yang diperoleh dengan susah payah, Randy menggunakan kisahnya sendiri untuk membantu anda menemui makna yang lebih dalam dalam kehidupan dan kerja seharian anda.

Andreas Widmer, penulis The Art of Principled Entrepreneurship dan The Pope & the CE

Hadiah yang sempurna untuk meraikan Hari Syukur dan cuti Krismas, “Being Fully Present” memberi inspirasi untuk berfikiran sering dan mindset untuk terus “menambang emas” dari kehidupan seharian dan kenangan kegemaran.

“Being Fully Present” diterbitkan oleh Serviam Press pada 15 Oktober 2023, dan kini boleh dibeli di Amazon.

Randy Hain adalah jurulatih eksekutif yang dicari oleh pemimpin kanan di beberapa syarikat terkenal di Amerika Syarikat yang mencari panduan pakar untuk mengenal pasti dan mengatasi halangan kejayaan mereka atau membangunkan kemahiran kepimpinan baru. Beliau adalah pengasas dan presiden firma jurulatih eksekutif, Serviam Partners, pengasas bersama The Leadership Foundry, sebuah firma pembangunan kepimpinan yang bekerja dengan organisasi untuk mewujudkan program pembangunan kepimpinan yang disesuaikan untuk pemimpin mereka, dan penulis buku terkenal sembilan buku lain. Dikenali sebagai rakan perniagaan kreatif dan pemimpin pemikiran yang dermawan, Randy giat meningkatkan kesedaran autisme dan ahli aktif Gereja Katolik St. Peter Chanel. Beliau bahagia berkahwin dan bapa yang bangga kepada dua anak lelaki dewasa.

Now Available

Media Contact

Fifth City and Company

info@fifthcity.co

http://fifthcity.co

Sumber :Serviam Partners