Mengdefinisikan Kejayaan dalam Dunia Sibuk Hari Ini

Buku kesepuluh oleh penulis “Upon Reflection”, Randy Hain, memberikan nasihat yang dapat dilaksanakan untuk mereka yang terlalu sibuk dan terbebani

Atlanta, Georgia 19 Oktober 2023 ¬†–¬†Peristiwa global terkini, inflasi yang meningkat, dan ketegangan politik yang meningkat telah melahirkan tahap baru kecemasan untuk isi rumah biasa. Ketika harga bensin dan makanan meningkat, begitu pula tekanan darah kita. Menurut kajian tahun 2019 oleh dua ahli psikologi Harvard yang dilakukan dengan 2,250 orang dewasa, 47 persen jam bangun digunakan untuk “berkhayal”. Secara ringkas: dunia penuh dengan pengalihan perhatian. Mungkin hasil ini dapat diatribusikan, sekurang-kurangnya sebahagian, kepada perasaan yang berkonflik kita terhadap hal-hal berkaitan hati. Jika definisi kejayaan kita berdasarkan nombor yang berkaitan dengan akaun bank kita, pandangan mungkin kelihatan suram. Jika tujuan hanya dapat dilihat dalam “kristal” masa depan kita, penglihatan kita mungkin kabur. Buku baru Randy Hain “Being Fully Present: True Stories of Epiphanies and Powerful Lessons from Everyday Life” berusaha melonggarkan tekanan, menerangkan laluan sebenar kepuasan.

Randy adalah pengasas dan presiden Serviam Partners dan pengasas bersama firma perundingan kepimpinan The Leadership Foundry. Walaupun dikenali untuk pengalaman kepimpinan kanan, pembinaan eksekutif, dan perundingan selama lebih 30 tahun, Randy juga suami yang setia, bapa yang menyayangi, dan lelaki beriman. Beliau menggabungkan kedua-dua – kepimpinan dan iman – dalam buku baru ini untuk memberi inspirasi dan cabaran kepada pembaca untuk lebih berfikir tentang bagaimana mereka melihat dunia, berinteraksi dengan orang yang mereka hadapi, dan mencari pelajaran bermanfaat dari situasi dan cabaran yang dihadapi dalam kehidupan seharian.

“Being Fully Present” adalah koleksi cerita yang menimbulkan persoalan. Tema yang akan dihadapi pembaca berjangkauan dari kesyukuran dan cabaran keibubapaan moden untuk menemui nilai dan pelajaran bermanfaat dalam perjuangan kehidupan seharian. Pembaca juga akan mendapat wawasan berharga melalui kisah bagaimana untuk lebih berkhidmat dan membantu orang lain dengan lebih hadir sepenuhnya. Inilah komen orang lain tentang “Being Fully Present”:

Kehidupan boleh bergerak cepat jika kita biarkan. Randy Hain mengingatkan kita bahawa menjadi hadir sepenuhnya bermakna melambatkan agar kita tidak melepasi bahagian terbaik kehidupan.

Ellen Twomey, Pengarah Urusan Fugitive Labs, Ibu, Isteri, dan Kawan

Hain menutup setiap kisah dengan soalan refleksi yang sempurna untuk jurnal peribadi atau perbincangan bermakna dengan kawan dan orang tersayang. “Being Fully Present” adalah peti harta karun kebijaksanaan dan menunjukkan apa yang penting dalam dunia penuh pengalihan perhatian.

Andrea Chilcote, Pengasas dan CEO Morningstar Ventures dan Penulis What Leaders Need Now

Koleksi Randy tentang kisah peribadi masa kini mengingatkan kita bahawa “kejayaan” dalam istilah biasa tidak secara automatik menghasilkan makna dan kehidupan yang baik. Diselit dengan kebijaksanaan yang diperoleh dengan susah payah, Randy menggunakan kisahnya sendiri untuk membantu anda menemui makna yang lebih mendalam dalam kehidupan dan pekerjaan seharian anda.

Andreas Widmer, penulis The Art of Principled Entrepreneurship dan The Pope & the CE

Hadiah sempurna untuk merayakan Hari Syukur dan cuti Krismas, “Being Fully Present” memberi inspirasi untuk berfikiran mendalam dan mindset terus “menambang emas” dari kehidupan seharian dan kenangan kegemaran.

“Being Fully Present” diterbitkan oleh Serviam Press pada 15 Oktober 2023, dan kini boleh dibeli di Amazon.

Randy Hain adalah jurulatih eksekutif yang dicari oleh pemimpin kanan di beberapa syarikat terkenal di Amerika Syarikat yang mencari nasihat pakar tentang mengenal pasti dan mengatasi halangan kejayaan mereka atau membangunkan kemahiran kepimpinan baru. Beliau adalah pengasas dan presiden firma jurulatih eksekutif, Serviam Partners, pengasas bersama The Leadership Foundry, sebuah firma pembangunan kepimpinan yang bekerja dengan organisasi untuk mencipta program pembangunan kepimpinan yang disesuaikan untuk pemimpin mereka, dan penulis buku terkenal sembilan buku lain. Dikenali sebagai rakan perniagaan kreatif dan pemimpin pemikiran yang dermawan, Randy bersemangat untuk mempromosikan kesedaran autisme dan ahli aktif Gereja Katolik St. Peter Chanel. Beliau bahagia berkahwin dan bapa yang bangga kepada dua anak lelaki dewasa.

Now Available

Media Contact

Fifth City and Company

info@fifthcity.co

http://fifthcity.co

Sumber :Serviam Partners