Kementerian Kesihatan (MOH) Indonesia Mengunjungi pusat kanser terkemuka di Hyderabad Omega – Gachibowli Multi Khasiat

MOH Indonesia menghantar satu pasukan wakil yang terkenal untuk melawat Omega Multi Khasiat dengan pusat kanser yang beroperasi sepenuhnya & teknologi terkini untuk rawatan memulakan misinya untuk meningkatkan penjagaan kanser di negara mereka.Hyderabad, Telangana 6 Sep 2023 – Omega Hospital, kemudahan onkologi terkemuka di India Selatan, menganjurkan satu acara penting pada 24 Ogos 2023. Satu delegasi dari Institut Kanser Kebangsaan Indonesia melawat untuk belajar tentang kejayaan Omega dalam penjagaan kanser. Matlamat mereka adalah untuk menubuhkan beberapa pusat kanser di seluruh Indonesia, memberikan penjagaan yang lebih cepat dan lebih baik.
Kerajaan Indonesia menghantar satu pasukan doktor dan wakil terkenal ke India, dan Omega Hospital adalah destinasi pilihan mereka. Dengan sembilan pusat kanser yang beroperasi sepenuhnya dan teknologi terkini untuk rawatan, Omega Hospital adalah pemimpin penjagaan kesihatan di India Selatan.
Semasa lawatan mereka, pasukan Indonesia menerima sambutan hangat daripada Pengerusi Omega, Dr. Mohana Vamsy Garu, dan Pengarah, Dr. Ch Namrata Garu. Mereka berkongsi perjalanan inspirasi Omega dan visi berpusatkan pesakit. Pasukan itu kagum dengan keupayaan Omega untuk merawat sehingga 100 pesakit setiap hari menggunakan sistem ETHOS.
Pertukaran pengetahuan dan pandangan ini menjanjikan untuk meningkatkan penjagaan kanser di Indonesia dan menunjukkan kuasa kerjasama antarabangsa dalam penjagaan kesihatan. Ketika pasukan Indonesia memulakan misinya untuk meningkatkan penjagaan kanser di negara mereka, Omega Hospital mengucapkan harapan ikhlas mereka untuk kejayaan mereka.
Butiran Lawatan:
Dharmais Pusat Penjagaan Kanser Kebangsaan – Dharmais adalah pusat kanser kebangsaan Kementerian Kesihatan yang ditubuhkan pada tahun 1993. Kementerian Kesihatan baru-baru ini melantik Dharmais sebagai penyelaras kebangsaan untuk transformasi rangkaian kanser. Sebagai rujukan teratas dan penyelaras kebangsaan, Dharmais membangunkan rancangan strategik transformasi rangkaian kanser dan merumuskan prosedur operasi standard untuk pelaksanaan model hub-and-spoke di seluruh kepulauan Indonesia. Dharmais memberi penilaian dan cadangan kepada KKM mengenai sasaran tahunan program, sumber manusia dan pembangunan kapasiti yang diperlukan, serta perancangan infrastruktur, kemudahan, dan peralatan.
Delegasi Indonesia- sebahagian daripada Inisiatif Pusat Penjagaan Kanser Kebangsaan Dharmais.

Dr. Indri Astuti Utami, MIPH, MHM- Ketua Pasukan dan Pengarah untuk inisiatif ini.
Dr Ria Aprianti- Ahli Pasukan Kerja untuk Kanser, Kardiovaskular, Strok, Uro-nefrologi dan Kesihatan Ibu dan Anak
Dr Reni Wigati, Sp. A(K)- pakar pediatrik dan Pengarah Perubatan dan Kejururawatan Pusat Penjagaan Kanser Kebangsaan Dharmais
Dr Fitriany Dwiandari Putri- Pengerusi Jaminan Kualiti.
Dr. Juliana adalah Pengarah Operasi dan Perkhidmatan Pusat Penjagaan Kanser Kebangsaan Dharmais
Prof. Dr. Abdul Kadir, Ph.D., Sp.THT-KL(K), MAR- Ketua Lembaga Penyeliaan BPJS Kesehatan, satu-satunya perlindungan sosial jaminan kesihatan sejagat di Indonesia
Dr. Fitria Nurlaila Pulukadang, M.I.Kom
Dr Rudy Widjajadi, M.H.Kes

Pasukan dari VARIAN
Encik Vineet M Gupta – Pengarah hal ehwal kerajaan – SHS (Siemens Healthineers) – India Subbenua
Cik Jamie Kebely – Naib Presiden Hal Ehwal Kerajaan – SHS – Asia Pasifik Jepun & India
Encik Mugant – Hal ehwal kerajaan – SHS – Negara-negara ASEAN &
Encik Sam – Pengurus Negara – Indonesia, Singapura & Malaysia.
Encik Ridwan – Pengurus Jualan – Indonesia
Balaji Jagannathan – Pengurus Jualan Kanan – Varian – syarikat Siemens Healthineers – India Selatan & Sri Lanka.
Agenda lawatan: Kementerian Kesihatan (KKM) adalah pembuat dasar utama untuk sektor kesihatan Indonesia. KKM merancang dan menyelaraskan dasar kesihatan di peringkat strategik, termasuk penyakit keutamaan negara, peruntukan bajet, pelan pelaksanaan, rangka kerja peraturan, dan sasaran agenda transformasi kesihatan Indonesia.
Berkenaan agenda di atas, mereka telah menunjukkan minat mereka untuk melawat salah satu pusat kanser terkemuka di Hyderabad sebagai sebahagian daripada lawatan mereka ke bandar ini. Kami telah mencadangkan melawat persediaan Omega – Gachibowli Multi Khasiat anda dan dimaklumkan bahawa pasukan kepimpinan Omega akan gembira berkongsi pengalaman mereka menubuhkan set Onkologi komprehensif di pelbagai bahagian India.
Kami berterima kasih kepada pasukan kepimpinan Omega Hospital, terutamanya – Dr. CH Namrita – Pengarah Eksekutif yang memberikan wawasan tentang bukti kanser di India terutamanya negeri kembar, dan laluan yang diambil hospital selama 13 tahun terakhir ini untuk memberikan rawatan kelas dunia kepada pesakit yang layak. Sesi Soal Jawab interaktif dan input yang diberikan akan sangat membantu pasukan.
https://telanganatoday.com/hyderabad-delegation-from-indonesia-explores-advanced-cancer-care-at-omega-hospitals
Media ContactHyderabad Institute Of Oncology Private Limitedinfo@omegahospitals.com98490 22121CHR Lane, Rd Number 1, Seven Hills Colony, Gachibowli, Hyderabad, Telangana 500032http://www.omegahospitals.comSumber :Hyderabad Institute Of Oncology Private Limited