Jurulatih Kehidupan Eric North aka “Pejuang Kegembiraan” menunjukkan jalan untuk mencari kegembiraan di tempat kerja

Bandar Raya New York, New York 21 Sep 2023 – Pada masa kini, ramai orang di seluruh dunia mengalami tekanan dan masalah lain disebabkan kehidupan kerja mereka, dan sebagai salah seorang Jurulatih Kehidupan terbaik, Eric North bersedia untuk membawa perubahan dalam kehidupan semua orang. Digelar sebagai “Pejuang Kebahagiaan”, Eric menunjukkan jalan untuk mencari kebahagiaan di tempat kerja yang bukan sahaja membantu mendapatkan kehidupan mental dan fizikal yang sihat tetapi juga mengajar bagaimana menangani kesukaran harian. Pengarang ternama itu kini berkongsi pengalaman hidupnya sendiri dan kesedaran dengan orang lain untuk membantu mereka menempuh jalan mereka.

Eric mendapati beberapa kenangan paling bahagia dalam hidupnya di tempat kerja di mana dia dipercayai dan merasakan hubungan umum dengan orang-orang di tempat kerja. Pekerjaan boleh menawarkan kedua-dua pemenuhan dan tujuan. Bekerjasama dan belajar daripada orang lain dengan keadaan dan sejarah yang berbeza boleh menjadi pengalaman yang mengubah hidup. Walau bagaimanapun, beberapa pekerjaan juga boleh membawa bencana. Tetapi Eric sentiasa mendapat keseronokan dalam hubungan manusia dan itulah yang paling penting dalam kehidupan. Dia mula bekerja awal ketika di pertengahan sekolah dan dia sentiasa menikmati produktiviti dan persaudaraan yang datang bersama tempat kerja. Eric percaya bahawa gelak tawa dan persahabatan yang datang daripada bekerja semua tahun itu memainkan peranan besar dalam kehidupan dan kerja sebagai inspirasi untuk meneruskan.

Eric sedar tentang kisah kedua-dua belah pihak kerana dia telah bekerja sebagai pekerja dan dalam tahun-tahun kemudian dia menjadi majikan sendiri. Adalah perkara biasa untuk berasa lebih tertekan dengan peningkatan jawatan dan tanggungjawab tempat kerja, tetapi perubahan drastik juga boleh menawarkan banyak peluang untuk memperluaskan satu visi persepsi impian, dan potensi. Sebagai pemimpin, Eric merasakan gravitasi dan kepentingan tanggungjawab tunggalnya memimpin orang lain dan bertanggungjawab atas banyak nyawa. Kebahagiaan hanya boleh dihasilkan apabila orang berada pada tahap terbaik mereka dan berkongsi impian dan aspirasi mereka.

Sebagai pemimpin dan pencipta perniagaannya, Eric mahu menetapkan budaya tempat kerja yang sihat dan membawa lebih banyak produktiviti kepada kehidupan semua orang. Kadangkala diperlukan untuk menjadi lebih baik dan memecah dengan tradisi. Apabila setiap pekerja berasa dihormati dan dihargai di setiap peringkat, tempat kerja boleh menjadi tempat yang lebih gembira di mana penerimaan dan menghormati antara satu sama lain menjadi norma. Tempat kerja boleh menjadi sokongan dan mengalu-alukan dengan peluang untuk pertumbuhan dan pencapaian. Ia menjadi tempat yang lebih baik apabila semua orang diwakili dan setiap suara didengar. Eric percaya bahawa kehidupan cukup sukar tanpa perlu menghabiskan lapan jam atau lebih setiap hari di tempat di mana manusia tidak sabar untuk meninggalkannya.

Terdapat banyak cara seseorang boleh secara peribadi membuat kerja lebih baik dan lebih menegaskan kehidupan. Untuk mencari tempat yang betul dan untuk mewujudkan ceruk, Eric menawarkan sepuluh cara yang boleh dipercayai untuk bekerja dengan lebih gembira untuk semua. Pertama, semua orang perlu faham kepentingan pembinaan pasukan yang membantu membangunkan kemahiran dengan menggalakkan individu untuk menyuarakan idea dan strategi mereka dalam kumpulan. Kedua, menyapa atau pengiktirafan boleh memainkan peranan penting dalam memupuk interaksi dan pertukaran idea yang lebih semula jadi. Konsistensi dan sikap adalah cara yang pasti untuk menang di dalam dan di luar tempat kerja. Ketiga, seseorang tidak seharusnya menahan diri daripada memberi pujian atau pengiktirafan apabila seseorang mempunyai pencapaian. Langkah keempat adalah untuk mencari nilai dalam kerja dan diri sendiri untuk bahagia dan bermakna. Apabila seseorang memahami nilai mereka, jalan di hadapan menjadi lebih jelas. Orang yang bahagia dan berjaya sentiasa bersedia untuk membantu orang lain dan berkongsi kebijaksanaan mereka. Jadi, langkah kelima adalah untuk menghapuskan orang dari kehidupan yang tidak cerah dan mengalu-alukan dan cenderung menahan orang lain.

Konsistensi adalah kunci kepada kehidupan yang bahagia dan membantu meningkatkan nilai dan tujuan. Langkah keenam adalah untuk hadir di tempat kerja setiap hari dan menawarkan yang terbaik. Ia membantu membina asas kebenaran dan keyakinan diri yang lebih kukuh. Cara ketujuh adalah untuk mencari makna dalam kerja yang perlu dilakukan setiap hari. Tanpa mencari makna dan tujuan di sebalik kerja, mustahil untuk mencari intipati pemenuhan. Fahami kesan apa yang ia ada pada dunia. Cara kelapan adalah untuk mengamalkan empati di tempat kerja yang boleh menjadikannya lebih gembira untuk semua. Pengampunan dan akauntabiliti adalah dua nilai penting. Cara kesembilan adalah untuk menetapkan matlamat untuk pencapaian dan kemajuan pekerjaan dan berpegang padanya.

Yang terakhir tetapi tidak kurang pentingnya, seseorang tidak seharusnya melupakan untuk berseronok dan ketawa bersama di tempat kerja dan di luar. Terlibat dalam aktiviti yang tidak berkaitan dengan kerja adalah peluang hebat untuk mengenali dan menghargai antara satu sama lain pada tahap yang lebih tinggi. Dengan 10 cara berkesan yang ditawarkan oleh “Pejuang Kebahagiaan”, seseorang boleh mencapai keseimbangan kerja-kehidupan yang lebih tinggi dan menjadi lebih bahagia secara profesional. Untuk mempelajari lebih banyak pelajaran pembinaan kehidupan, cari Eric di www.thehappinesswarrior1.com.