Google pilih BlockGames untuk program permulaan Web3 baharu

BlockGames Player Network dianugerahkan Kredit Google Cloud & Firebase, dan pelbagai manfaat lainMountain View, California Sep 8, 2023 – BlockGames, daya penggerak perintis dalam industri permainan mudah alih, telah dipilih oleh Google untuk menyertai program permulaan Web3 eksklusifnya Web3 yang bertujuan untuk memupuk inovasi dan kemajuan teknologi.

Dengan pendanaan pusingan A yang disahkan di bawah ikat pinggangnya, BlockGames masuk dengan lancar ke dalam arus lajur Tier Scale, mendapat manfaat daripada faedah program tertinggi, termasuk akses lajur pantas ke rakan kongsi Google.

Sebagai pengiktirafan terhadap inovasi pelopor BlockGame, dan komitmennya untuk mengganggu industri permainan mudah alih secara positif, Google tidak ragu-ragu untuk memberikan pakej yang diminati kepada para pengasas bersama, CEO Benas Baltramiejunas, dan COO Kipras Gajauskas. Ini termasuk kredit penggunaan Google Cloud dan Firebase yang luas ditambah sokongan Google Cloud yang dipertingkatkan.

Slew manfaat lain termasuk kemasukan undangan sahaja ke saluran Discord terkawal dengan komuniti rakan kongsi produk dan kejuruteraan Web3 Google Cloud dan permulaan lain dalam program itu. Tambahan akses ke geran yayasan eksklusif dari rantaian blok terkemuka termasuk Aptos, Solana, Polygon, dan banyak lagi.

Juga termasuk dalam pakej itu adalah makmal pembelajaran hands-on yang memberi tumpuan kepada Web3 dan teknologi Google Cloud terkini. Selain itu, wakil BlockGames akan menikmati akses VIP ke acara Google Cloud di persidangan Web3 utama global, termasuk Paris Blockchain Week, Consensus Texas, dan TOKEN2049 Singapore.

Baltramiejunas berkata

“Tahap sokongan ini daripada Google akan membolehkan kami berkongsi pengetahuan dengan semakin banyak organisasi yang sehaluan dan meneroka peluang untuk mewujudkan lebih banyak perkongsian dengan pemimpin dalam ruang permainan mudah alih dan mempercepatkan inovasi lagi.”

Dia menambah, “Dalam 18 bulan kebelakangan ini, kami semakin mempengaruhi industri permainan mudah alih dengan positif dan menggandakan komuniti kami melalui inisiatif kami, dan program ini akan membantu kami untuk meningkatkan lagi.

“Sambil kami terus membina Jaringan Pemain dunia yang pertama, dan membawa produk kami ke pasaran, kami akan berkongsi dengan semakin banyak permainan mudah alih Web3. Lebih penting lagi, kami akan memberi tumpuan kepada menarik permainan Web2 yang ingin meneroka potensi integrasi Web3 untuk meningkatkan pengalaman pemain mereka sambil juga mencari laluan baru untuk meningkatkan perolehan pemain.

“Hakikat bahawa Google membuka pintunya kepada Web3 dan NFT, walaupun berdepan halangan peraturan dan logistik, menjadikan prospek ini lebih menjanjikan daripada sebelum ini. Ia mewakili peluang besar untuk seluruh industri permainan.”

Dia menekankan bahawa pembangun permainan Web2 yang ingin mencuba air Web3 kini akan lebih yakin untuk berbuat demikian. Sementara itu, pembangun permainan Web3 akan berasa tenang bahawa firasat mereka — bahawa masa depan permainan dipeluk oleh lengan Web3 — adalah betul.

Gajauskas bersetuju: “Kita berada di ambang perubahan besar. Google Play Store mempunyai hampir 4 juta aplikasi. Sekitar 15% daripadanya adalah apl permainan. Di atas itu, terdapat 3.5 bilion pemain permainan mudah alih di seluruh dunia yang memuat turun lebih daripada 100 bilion aplikasi setiap tahun.

“Walaupun kes guna yang luar biasa untuk Web3, hakikatnya hanya ada kira-kira 500,000 dompet permainan Web3 aktif. Seperti kebanyakan penggunaan teknologi, apabila angka itu mencapai kira-kira 3% pasaran, yang akhirnya akan, kami yakin bahawa tren sebenar akan bermula dan permainan mudah alih Web3 akan mula menuju ke arah penggunaan massa.

“Google membawa jalan dengan dasar Google Play terbarunya, yang mengiktiraf potensi Web3. Ia petunjuk kukuh ke arah mana perkara akan menuju.”

CATATAN EDITORIAL

Mengenai BlockGames

BlockGames adalah Jaringan Pemain rentas rantaian, rentas permainan yang pertama di dunia, mempercepatkan perolehan pengguna untuk permainan melalui mekanisme ganjaran rujukan dan penglibatan serta-merta untuk pemain. Dibina di atas teknologi blockchain, BlockGames menawarkan pemilikan sebenar aset dalam permainan kepada para pemain dan pengalaman bermain yang menyerap.