Exceptional Lab untuk Menganjurkan Acara Maya Aksesibiliti Epik

Phoenix, Arizona 30 Sep 2023 – Exceptional Lab, sebuah organisasi pelbagai yang terdiri daripada pengasas-pengasas yang mempunyai kecacatan, hari ini mengumumkan persidangan sulungnya Exceptional Alliances 2023: Co-creating an Accessible World akan berlangsung pada 20 Oktober. Persidangan ini bertujuan untuk mengumpulkan individu dan syarikat yang bersemangat tentang isu-isu Kepelbagaian, Kesaksamaan, Penyertaan dan Kebolehcapaian (DEIA) yang berkaitan dengan kecacatan.

Direka secara unik sebagai pengenalan kunci 10 minit dan perbincangan meja bulat dinamik dan termasuk penonton selama 30 minit, acara ini direka untuk menumbangkan gaya persidangan semasa, memberikan penyelesaian dan bukannya persembahan dan menggalakkan perbualan kaya antara peserta dan pemimpin di sepanjang sesi dalam format yang boleh diakses.

Acara percuma dan 100% maya ini bertujuan untuk menghapuskan halangan dan mewujudkan ruang interaktif untuk pembelajaran dan perkongsian idea untuk semua peserta dan pembentang. Peluang untuk membincangkan tema kebolehcapaian asas seperti dasar, pelaburan, teknologi bantuan, perbendaharaan kata, pembinaan komuniti, pekerjaan, dan banyak lagi akan dibentangkan dalam persekitaran penuh tenaga dan positif melalui perbualan terbuka dengan 50 pemimpin komuniti kecacatan dan neurokepelbagaian berpengaruh. Barisan pembentang dan sesi yang komprehensif kami akan memberikan penyelesaian untuk menghapuskan isu visual, auditori, taktil, dan teknologi lain yang menyukarkan interaksi dengan orang lain. Acara ini juga akan menyediakan peluang rangkaian dengan mengumpulkan individu, pendokong, duta, komuniti, pemimpin korporat, organisasi, pembuat dasar, dan penyelidik ke dalam satu (maya) bilik dengan satu visi bersama: mewujudkan dunia yang boleh diakses di mana semua orang boleh disertakan.

“Halangan kebolehcapaian akan secara langsung mempengaruhi setiap daripada kita sekurang-kurangnya sekali dalam seumur hidup kita. Jika anda belum mengalami masalah, kita perlu mula melaksanakan perubahan sekarang untuk diri kita dan orang yang kita sayangi.” – Mai Ling Chan, CCC-SLP, CEO

Pendaftaran langsung adalah percuma dan acara ini direka untuk inklusif. Interpretasi Bahasa Isyarat Amerika dan Sari Kata Tertutup akan disediakan semasa acara langsung, dan rakaman boleh diperolehi sebagai sebahagian daripada Keahlian Komuniti Exceptional Lab. Hasil pendekatan inovatif Makmal ini, mereka berusaha untuk mencapai kehadiran tinggi sekurang-kurangnya 5,000 peserta.

Makmal ini teruja untuk menganjurkan acara pelopor, berpusatkan manusia ini dan mendesak anda untuk mendaftar sekarang, berkongsi dengan rangkaian anda, dan sertai kami pada 20 Oktober! Mari wujudkan dunia yang boleh diakses dan inklusif bersama kami!

Media Contact

Exceptional Lab

*****@derekschmitz.com

Sumber: Exceptional Lab