Earthdance meraikan Ulang Tahun ke-26 dengan Acara Penyatuan Sedunia, Termasuk Empat di Eropah

Earthdance Evoluting Through Love

Acara Earthdance Promosikan Perdamaian di Seluruh Dunia

San Francisco, California 22 Sep 2023  –  Earthdance, mercu tanda global untuk perhimpunan sedar, dengan bangganya menandakan ulang tahun ke-26 dengan pelbagai acara di seluruh dunia, termasuk empat acara menarik di Eropah. Tema untuk tahun tonggak ini ialah “Evolusi Melalui Cinta”.

Earthdance telah berubah sepanjang tahun dari asal-usulnya sebagai perhimpunan psy-rave ke salah satu acara muzik dan tarian selaras terbesar di dunia, dengan penyertaan dari ratusan lokasi di 80 negara.

Setiap festival Earthdance adalah perayaan dinamik, menampilkan muzik, tarian, penceramah menarik, pameran seni, dan pelbagai penjual yang menawarkan barangan unik. Puncak festival-festival ini adalah “Doa untuk Perdamaian” selaras, momen mendalam yang menyatukan peserta dalam pengesahan perdamaian yang kuat di semua peringkat. Ia diadakan seiring dengan Hari Perdamaian Antarabangsa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Sebagai sebahagian daripada komitmen Earthdance untuk memberi kembali, sebahagian daripada hasil daripada setiap acara disumbangkan dengan murah hati kepada badan amal tempatan yang dipilih oleh penganjur.

Tahun ini festival Earthdance akan diadakan di pelbagai lokasi di seluruh dunia, termasuk:

 • Aarhus, Denmark
 • Budapest, Hungary
 • Zurich, Switzerland
 • Folkstone, United Kingdom
 • Medellin, Colombia
 • Golden Bay dan Auckland, New Zealand
 • Durban, Cape Town, Johannesburg, Nelson Mandela Bay, Afrika Selatan
 • Porto Alegre, Brazil
 • Kona, Hawaii
 • Haiku, Hawaii
 • Darrington, Washington
 • Acara streaming dari Florida melalui RadioCave Foundation

Momen niat selaras: “Doa untuk Perdamaian” akan disiarkan secara langsung dari Florida melalui RadioCave di saluran YouTube mereka [https://www.youtube.com/c/radiocave-family], dengan semua hasil menfaatkan The Ark Wildlife & Care Sanctuary. Pada 23 September, sesiapa sahaja boleh menyertai momen niat ini dengan pergi ke pautan di atas untuk “menyertai doa.” Pergi ke earthdance.org untuk mencari waktu di lokasi anda.

Empat Acara Eropah
Salah satu sorotan tahun ini ialah kembalinya Earthdance Switzerland, membuat comeback yang menakjubkan selepas rehat tiga tahun. Penganjur René Hochstrasser menekankan aspek amal acara itu, dengan semua artis dan pembantu secara murah hati melepaskan yuran mereka untuk memaksimumkan jumlah sumbangan. Earthdance Switzerland mempunyai sejarah kaya menyokong projek anak yatim di Tibet dan pembinaan sekolah di Nepal dengan hasil acara lampau.

Di Denmark, Mads Bischoff telah menghidupkan semula acara Earthdance selepas rehat 10 tahun. Acara persendirian ini termasuk lingkaran gendang sebagai sebahagian daripada Doa Global, membolehkan peserta menyambung dengan niat global untuk perdamaian.

“Kami mengekalkan idea untuk mempunyai lingkaran gendang sebagai sebahagian daripada Doa Global. (Dalam tahun-tahun sebelumnya), kami mempunyai sekitar 100 gendang dimainkan tangan (gendang) ke dalam malam gelap dari 01, selepas mendengar Doa Global,” tambah Bischoff.

Di United Kingdom, Folkstone mempunyai kepentingan sejarah kerana kedekatan dengan Eropah dan warisan kaya serangan dan konflik. Penganjur Rohan Scully percaya akan kuasa transformasi muzik dan tarian untuk menyatukan orang dan mengumpulkan tenaga positif, menjadikannya lokasi sempurna untuk acara Earthdance.

“Sebahagian sinkronisiti dan sebahagian serendipiti telah berkumpul dalam satu pasukan yang datang bersama dengan kemahiran dan kepakaran untuk memulakan proses penyembuhan di sini di Selat Inggeris,” kata Scully.

“Setelah melihat kuasa muzik dan tarian dalam tindakan selama 45 tahun lepas, membolehkan jumlah besar orang bersatu dan mengumpul hampir jumlah tenaga positif, kasih sayang, dan rasa syukur yang sukar dipercayai; kami keluarkan tenaga itu ke dunia sebagai sentuhan penyembuhan kepada semua entiti hidup. Ia hanya terasa betul untuk menubuhkan acara Earthdance di sini,” kesimpulan Scully.

Budapest, Hungary, mempunyai sejarah panjang perhimpunan trance, dengan acara Earthdance diadakan secara tetap sejak 2002. Acara tahun ini di Dürer Kert hampir habis dijual dan akan mendermakan hasil kepada Age of Hope, yayasan yang berdedikasi kepada perlindungan kanak-kanak.

Mengenai Earthdance: Earthdance adalah organisasi perintis yang telah mewujudkan acara sedar transformasi selama 26 tahun. Dengan jangkauan global dan komitmen mendalam untuk mempromosikan perdamaian, festival selaras Earthdance telah menyentuh hati dan fikiran orang di seluruh dunia. Doa untuk Perdamaian, momen penting semasa setiap festival, memupuk niat bersatu untuk perdamaian di semua peringkat.

Ketika Earthdance terus berevolusi, ia menggabungkan pelbagai inisiatif, termasuk menyokong Deep Green Genetics dan menawarkan kompilasi muzik dan barangan dagangan yang mencerminkan misi mereka untuk mempromosikan keharmonian dan perpaduan.

Selain festival, Earthdance terlibat dalam pelbagai inisiatif lain:

Deep Green Agency: Deep Green Agency adalah agensi perundingan global yang memberi tumpuan kepada komuniti, kanabis dan kesadaran. https://deepgreen.agency/

Deep Green Genetics: Earthdance dengan bangganya menyokong Deep Green Genetics (DGG), rangkaian global petani dan pembiak kanabis kraf generasi pelbagai yang berpengalaman. DGG menawarkan komuniti global akses kepada beberapa genetik kanabis kraf warisan terbaik di dunia. https://deepgreengenetics.com/

Muzik: Sempena ulang tahun ke-25 mereka, Earthdance memperingati tonggak dengan kompilasi muzik yang dihasilkan oleh Muti Music. Kompilasi transformasi ini boleh dimuat turun atau di strim pada pelbagai platform muzik. https://orcd.co/25yearsofearthdance

Barangan dagangan: Earthdance menawarkan peluang untuk menunjukkan sokongan untuk perdamaian dunia dengan baju-t baru mereka “Promoting Peace”, yang boleh dibeli di kedai dalam talian Earthdance Global. https://earthdanceglobal.com/shop/
Selain itu, ia telah bersekutu dengan Grif Creation, jenama perhiasan sedar, untuk menawarkan siri gelang “Love Series” Evoluting. Pergi ke grifcreation.com.

Earthdance menjemput semua orang untuk menyertai komuniti mereka yang hidup dan kekal dikemas kini tentang perkembangan terkini mereka. Untuk maklumat lanjut mengenai Earthdance dan potensi kerjasama, sila layari EarthdanceGlobal.com.

Ikuti Earthdance di media sosial:

Facebook: facebook.com/Earthdanceglobal
Twitter: twitter.com/Earthdanceglobal
Instagram: instagram.com/Earthdanceglobal

Ingatlah, kita “Evolusi Melalui Cinta” apabila kita ketawa, menyanyi, dan menari!

EarthdanceEarthdance Rio du Sol BrazilEarthdance RadioCaveEarthdance

Media Contact

Earthdance Global/ Earthdance International

taryn@gogetitgal.com

3609510451

Earthdance International

Sumber :Earthdance International