Cara baru untuk menyokong kanak-kanak yang kehilangan

Memberi kenangan kepada kanak-kanak yang berkabungSurrey, United Kingdom 7 Sep 2023 – Selepas kematian mengejut ayahnya dalam kemalangan kereta ketika dia masih bayi, Pengasas This Was Them, Tessa Marshall, membesar tanpa sebarang kenangan tentangnya.
Menggunakan latar belakang jualan penerbitannya, dan latihan Samaritans, dia mewujudkan This Was Them sebagai cara baru untuk menyokong kanak-kanak yang mengalami duka kematian ibu bapa seperti yang dialaminya.
Berdasarkan pengalaman peribadi, Tess tahu bahawa kanak-kanak yang berkabung:

merasa sukar untuk bertanya soalan atau memulakan perbualan tentang orang tersayang yang telah meninggal.
tidak mempunyai perbendaharaan kata untuk mengungkapkan perasaan duka dan kehilangan.
selalunya mempunyai sedikit kenangan tentang ibu bapa atau datuk nenek yang telah meninggal.

This Was Them mengumpul kenangan dan kisah daripada keluarga, kawan-kawan, dan rakan sekerja. Ini, bersama gambar-gambar, disusun ke dalam sebuah buku keras yang indah yang kemudiannya dihadiahkan kepada kanak-kanak yang berkabung itu.
Sumber yang unik dan berharga ini membolehkan anak yang berduka merasa disokong dan berhubung dan memberi mereka peluang untuk mengenali ibu, bapa, atau datuk nenek dengan lebih baik.
Ia juga membolehkan kawan-kawan dan keluarga tahu bahawa mereka telah menyumbang dengan cara yang positif, untuk menyokong berterusan kanak-kanak itu.
Bersama-sama dengan buku mereka, setiap kanak-kanak juga menerima salinan panduan duka kanak-kanak “You Will Be OK”. Ditulis oleh Julie Stokes OBE, ahli psikologi klinikal dan pengasas badan kebajikan duka kanak-kanak Winston’s Wish, buku ini adalah alat untuk kanak-kanak menavigasi duka.
Ibu bapa yang masih hidup juga dirujuk kepada organisasi yang boleh membantu mereka mengatasi duka mereka sendiri ketika meneruskan penjagaan anak seorang diri.
Media ContactThis Was Them / Tessa Marshallinfo@thiswasthem.co.uk0749316517915 Wey Courthttp://www.thiswasthem.co.ukSumber: This Was Them